vezava doktorskih nalog

Ali vezava magistrskih nalog igra vlogo pri oddaji?

Ljudje, ki so pridobili naziv magistrov oziroma magistric, vedo koliko truda in časa je potrebno vložiti v takšno vrsto izobraževanja. Dve leti po podiplomskem študiju, se že lahko pohvalite s kratico za svojim imenom in priimkom, vmes pa vas čaka cel kup izpitov, individualno raziskovalno delo in na koncu še zagovor ter oddaja izdelka pred komisijo, zato je vezava magistrskih nalog zelo pomembna. Po koncu študija se marsikatera vrata odprejo v različne poklicne branže, sami pa izbirate, za katero kljuko boste prijeli.

 vezava magistarskih nalog1

Koraki za oddajo

Ko imate vso potrebno dokumentacijo shranjeno in pripravljeno na računalniku, vse skupaj zapakirajte v pdf obliko in želenemu ponudniku oddajte gradivo po elektronski pošti. K sreči nam strokovnjaki na področju tiska ponudijo zraven še lektoriranje in oblikovanje, zato je vezava magistrskih nalog v današnjem času postala ‘’mala malica’’.  Naloga avtorja je le ta, da zaupa v svoj izdelek, za sam videz pa bodo poskrbeli v knjigoveznicah, seveda z malce vaše pomoči. Barva platnice, klišeji, vrsta tiska, slog pisave ter dodatki, kot so zaščiteni vogalčki, bralni in kapitalni trak, pa izbere vsak po svojih željah in po finančnih zmožnostih.

vezava magistarskih nalog

Katera pa je najboljša?

Trda vezava magistrskih nalog poteka ročno, zato je izdelek trajen. Uporabljena je zelo kakovostna lepenka in prevlečeni materiali za izdelavo platnic, ki so odporni proti bledenju in odrgninam. Napis na platnici je izdelan v zlatotisku, to pa je topotna tehnika tiska, kjer uporabijo pigmentirane folije. Zlata, srebrna in bronasta so najbolj iskani odtenki. Med seboj je možno zvezati od 10-300 100 g listov, ležečega ali pokončnega, A3 ali A4 formata. Ker bo vaš izdelek več desetletji ostal na polici pri vas doma in v knjižnici vaše fakultete, je prav, da odštejete malo več denarja za izvedbo in uporabite kvalitetne materiale, saj boste tako navdih še kakšnemu študentu.