Brezžične slušalke za prostoročno telefoniranje

Če ste se naveličali slabe kakovosti zvoka med poslušanjem svoje najljubše glasbe, je morda pravi čas za nove brezžične slušalke za telefon, ki so vse bolj priljubljene tako pri rednih uporabnikih kot tudi pri športnikih. Omogočajo namreč udobno nošenje, zato so zelo priročne med hojo, tekom ali podobnimi fizičnimi aktivnostmi.

Velika prednost je visokokakovosten zvok, ki bo zadovoljil tudi tiste najzahtevnejše uporabnike. Še posebej so zato primerne za vse poslovne uporabnike, ki pogosto opravljajo svoje klice med delom ali med vožnjo. Z vrhunsko tehnologijo je tako poskrbljeno ne le za kakovost zvoka, temveč tudi za boljšo varnost uporabnika.

 

Moč napredne tehnologije zmanjševanja hrupa

Večina modelov uporablja zdaj že dobro poznano tehnologijo ANC (ang.: Active Noise Cancelling), ki zelo učinkovito zmanjšuje moteče zvoke iz okolice. Ne glede na to, ali se sprehajate po hrupni in prometni cesti, ali pa ste sredi množice v nakupovalnem središču, hrup iz okolice ne bo vplival na vašo uporabniško izkušnjo.

Kristalno jasen zvok, ki ga zagotavljajo najsodobnejše brezžične slušalke za telefon, vam omogoča zaznavanje tudi najglobljih in najnižjih basov. Tako se boste lahko popolnoma prepustili čistim in jasnim zvokom najljubše skladbe, ki se vam bodo zarezali naravnost v srce. Ker na tak način praktično popolnoma izolirate zunanje zvoke, vseeno bodite pazljivi med hojo po najprometnejših ulicah. Tudi zato vam je na voljo opcija izklopa ANC zvoka, ko želite biti bolj pozorni na okolico.

 

Izbirate lahko med dvema osnovnima modeloma

Kot verjetno že veste, se večina uporabnikov raje odloči za model v obliki čepkov, ki se jih direktno namesti v uho. Največja prednost takšnih modelov je predvsem njihova majhnost, zagotavljajo več udobja, obenem so običajno tudi cenejše. Primerne so za športnike in vse redne uporabnike, ki želijo med poslušanjem glasbe ali opravljanjem klicev ohraniti popolno svobodo gibanja.

Lahko pa se odločite za naglavne brezžične slušalke za telefon, ki se jih namesti na ušesa. Ta model ponuja sicer mnogo več izolacije zunanjega hrupa, vendar je manj udoben zaradi kompaktnejše oblike in večjih dimenzij. Takšen model je najprimernejši za vse, ki opravljajo veliko konferenčnih klicev. Omogočajo preprosto preklapljanje med eno in drugo napravo ter preprosto upravljanje, ko želite vklopiti ali izklopiti mikrofon.

 

Za športnike, poslovneže in za uživanje v prostem času

Modeli, ki se namestijo v uho, so torej idealni za športnike in vse redne uporabnike, ki želijo med poslušanjem glasbe ali opravljanjem klicev ohraniti popolno svobodo gibanja. To je predvsem možno zaradi popolne odsotnosti kablov in zmogljive baterije, ki odvisno od posameznega modela omogoča lahko tudi do 10 ali 12 ur uporabe po enem polnjenju.

Polnjenje poteka s pomočjo posebnega ohišja, ki je obenem tudi polnilna naprava. Preprosto obe slušalki vstavite v vdolbini, na katerih je označeno mesto za levo in desno, zaprete pokrov, in polnilnik začne s polnjenjem.

Za tiste, ki želijo uživati v udobju svojega doma, se bolj primerne naglavne brezžične slušalke za telefon, ki jih je sicer možno povezati tudi z drugimi napravami, npr. z osebnim ali prenosnim računalnikom, pa tudi s televizorjem. Če želite nemoteno uživati ob gledanju filmov ali ob poslušanju glasbe, se lahko s pomočjo funkcije prostorskega zvoka popolnoma potopite v virtualni svet.

 

Opravite svoje klice na varen način

Predvsem poslovneži, ki veliko časa preživijo v pisarni, na poti v službo ali na poslovnem potovanju, pogosto opravljajo klice med vožnjo. Za večjo varnost je tako pomembno uporabljati model, ki omogoča prostoročno telefoniranje. Najsodobnejše naprave so opremljene z vrhunsko tehnologijo, ki poleg čistega zvoka omogočajo tudi bolj razumljive klice s funkcijo zmanjševanja akustičnih odmevov.

Z vse hitrejšim tehnološkim razvojem pa nove naprave nudijo tudi daljšo uporabo po zaslugi zmogljivejših baterij. Te so najpogosteje litij-ionske, čas trajanja polnjenja pa je običajno do 6 ur.