mikrodermoabrazija

Diamantni piling za zdravo in mladostno kožo

Diamantni piling ali mikrodermoabrazija ponuja učinkovito in enostavno rešitev za dosego bolj zdrave in mladostnejše kože tako pri ženskah kot moških vseh starosti. Ta terapija omogoča odstranjevanje odmrlih kožnih celic brez stranskih učinkov za mehkejšo in bolj zdravo kožo. Več si preberite tukaj. Mikrodermoabrazija sproži stimulacijo fibroblastov, odgovornih za tvorbo kolagena in elastina, ter pospeši rast novih celic v globljih plasteh povrhnjice. Rezultat je koža, ki je sveža, sijoča in gladka na otip. Terapija se najpogosteje izvaja na obrazu, vratu in dekolteju, lahko pa se prilagodi tudi za preostale dele telesa, kar pripomore k celostnemu izboljšanju stanja kože.

mikrodermoabrazija 1

Mladosten videz brez kirurških posegov

Staranje kože je kompleksen proces, ki je rezultat naravnega staranja in vplivov okolja, predvsem sončne svetlobe. Koža, ki ima dve plasti, povrhnjico in spodnjo plast bogato s kolagenom, izgublja strukturo skozi leta, kar vpliva na njeno elastičnost. Kljub temu pa koža, žal, ni sposobna sama popravljati te škode. Proces naravnega staranja vključuje izgubo povezav med beljakovinami zunajceličnega matriksa in celicami fibroblasta. To vodi v zmanjšano proizvodnjo kolagena in elastina, ključnih za ohranjanje prožnosti kože. V salonu so na voljo različni specializirani aparati in terapije za pomlajevanje obraza. Med njimi izstopajo LPG endermolift, Cryo terapija in ultrazvočna terapija. Za najboljše rezultate se priporoča kombiniranje različnih tretmajev. Terapije so primerne za vse, ki želijo doseči pomlajevanje obraza.

pomlajevanje obraza

Za sijočo in dovzetno povrhnjico

Mikrodermoabrazija povzroči, da postane povrhnjica izjemno gladka in dovzetna za sprejem aktivnih substanc. Ta lastnost omogoča, da koža lažje absorbira negovalne snovi, kar dodatno pripomore k izboljšanju njenega stanja in zagotovi dolgotrajen učinek sveže in zdrave kože. Diamantni piling ali mikrodermoabrazija predstavlja izjemno učinkovito metodo za odpravljanje različnih nepravilnosti na koži, vključno s poškodbami zaradi prekomernega izpostavljanja soncu, brazgotinami po aknah, povečanimi porami, ogrci in pigmentnimi spremembami. Terapija ne zmanjšuje le nežne gubice, ampak tudi preprečuje prezgodnje procese staranja, kar pripomore k izboljšanju videza kože.

UV žarki in poškodbe spodnje plasti kože

Izpostavljenost sončnim UV žarkom povzroča dodatne poškodbe, predvsem v spodnji plasti kože, kjer pride do izgube elastičnosti. Ta proces lahko pospeši staranje kože. Naravna maščobna plast pod kožo sčasoma izgublja volumen, kar vodi v povešanje kože. Ta pojav dodatno prispeva k videzu staranja in izgubi mladostne napetosti. Čeprav koža ne more sama popraviti vseh teh sprememb, obstajajo nekirurški postopki za naravno pomlajevanje obraza, ki lahko pomagajo obnoviti nekdanjo svežino in sijaj kože. S približevanjem 30. letu starosti se začnejo kazati prvi vidni znaki staranja kože. Manjše gubice in suha koža postane bolj opazna. V starejši dobi se proces staranja še pospeši, k čemur prispeva tudi genetika.

mikrodermoabrazija 2

Trajanje in priporočila za terapijo

Mikrodermoabrazija je neinvazivna, hitra, neboleča in varna, običajno traja od 30 do 45 minut. Trajanje in intenzivnost se prilagajata tipu kože, želenemu področju ter individualnim potrebam. Za optimalne rezultate se priporoča 6-8 terapij v razmaku 7-10 dni, za osvežitev pa zadošča 3-5 terapij. Za vzdrževanje in ohranjanje rezultatov svetujemo ponovitev terapije na en ali dva meseca. V primeru zdravljenja aken se običajno izvede 9-10 terapij za uspešen rezultat. Po tretmaju diamantnega pilinga je koža občutljiva in lahko nekoliko pordela, kar je povsem normalna reakcija. Priporočljivo je izogibanje soncu v prvih 1-2 urah po terapiji, prav tako pa se svetuje, da se do naslednjega dne izogibate nanosu ličil, da omogočite koži, da se umiri.

Preizkušene terapije za mladostnejši videz

Terapija LPG endermolift, znana tudi kot nekirurški naravni lifting za pomlajevanje obraza, spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina s pomočjo globinskega delovanja. Masažna glava nežno stimulira kožo z enakomernimi pulzi, kar omogoča neinvazivno in naravno pomlajevanje obraza. Terapija traja od 15 do 30 minut, rezultati pa so opazni že po prvem tretmaju. Možno pa je tudi podaljšanje terapije ali kombiniranje z drugimi postopki, kot sta Cryo derm tretma in ultrazvočna terapija. Cryo derm terapija je primerna za vse, ki si želijo očiščeno, čvrsto in napeto kože, predstavlja neinvaziven način za pomlajevanje obraza. Ta terapija je idealna za tiste, ki želijo enakomeren ten kože, manj vidne gubice ter zmanjšanje občutka otečenosti.

tretmaji za pomlajevanje obraza

Za osveženo in sijočo polt

Mikrodermoabrazija je priporočljiva za vse tipe kože, ki si želijo osvežene, sijoče polti. Če terapijo izvedemo pred nadaljnjo nego kože, aktivne substance v serumih, ampulah, kremah in drugih kozmetičnih izdelkih bolje prodrejo v kožo, kar povečuje njihovo učinkovitost. Mikrodermoabrazija se priporoča pri vseh aknah, razen v primeru vnetih aken, kjer je prisotno prekomerno poroženevanje kože. Poleg tega je ta terapevtski postopek eden najučinkovitejših programov v boju proti staranju kože, saj omogoča natančen poseg na posamezne gube in obnavljanje tonusa kože. Prav tako je učinkovita pri zmanjševanju vidnosti drobnih brazgotin in strij.

pomlajevanje obraza 1

Radialna endodermna terapija

Vakuumska masaža, znana tudi kot radialna endodermna terapija, je učinkovit postopek, ki izboljšuje prepustnost kapilar. S tem se poveča pretok naravnih hranil, encimov, kisika in oligoelementov, kar rezultira v bolj gladki, napeti in čvrsti koži. Ta način za pomlajevanje obraza traja 15–30 minut, kar je dovolj časa za izboljšanje strukture kože. Radiofrekvenca nežno segreva podkožje, izboljšuje prekrvavitev, povečuje metabolizem, krepi mišični tonus, spodbuja raztezanje tkiva in aktivira tvorbo novega kolagena s pomočjo fibroblastov. Več o tej temi si oglejte tukaj. Rezultat je bolj čvrsta, napeta in sijoča koža.