božična darila

Izvirne ideje za darila za božič

Prazniki so že pred vrati in številni med nami so verjetno že opravili tiste najpomembnejše predbožične nakupe. Če morda spadate med tiste, ki se nakupov daril raje lotijo v zadnjem trenutku, ali pa ste trenutno ostali brez dobre ideje za darila, potem vam v nadaljevanju ponujamo nekaj odličnih zamisli, kako obdarovati bližnje ali sodelavce.

Nekateri verjetno še vedno prisegate na čokolade in bombone, s čimer ni popolnoma nič narobe. Vseeno pa lahko čokoladni bombonjeri morda letos priložite še bon, ki ga lahko obdarovanci izkoristijo za različna doživetja ali razvajanja. Ponudbo številnih bonov, ki jih lahko podarite, lahko najdete tukaj. Za vse tiste, ki iščete dobre ideje za darila, pa ponujamo nekaj predlogov v nadaljevanju.

cyro terapija1

Dobre ideje za darila: Od kulinaričnih doživetjih do lepotnih tretmajev

Če bi radi svojo življenjsko sopotnico ali sopotnika povabili na sproščujoč oddih stran od stresnega vsakdana, potem je prav ta predbožični čas odlična priložnost za spontane ideje za darila, v katerih boste lahko uživali v dvoje. Lahko se skupaj s svojo boljšo polovico odpravite na potep ali nočitev v koči in se lotite kulinaričnih degustacij ali izkoristite sproščen dan ali dva v wellnessu, kjer lahko preizkusite pomlajujoče učinke, ki jih koži nudi cryo terapija.

cyro terapija1.1

Cryo terapija: za manj gub in odpravo telesnih maščob

V primeru, da boste med svojim preživljanjem časa v wellnessu preizkusili še druge vrste lepotnih tretmajev, kot je na primer masaža, vam bo cryo terapija ponudila odlične rezultate, saj skupaj v kombinaciji z drugimi postopki uspešno zmanjšuje učinke staranja kože na obrazu in telesu. Končni rezultat so zmanjšane gube na obrazu in telesu, manj je tudi celulita in telesnih maščob. Vaša koža pa je po koncu tretmaja mehkejša in čvrstejša.

cyro terapija

Kako poteka cryo terapija?

Običajno se izvaja s posebnim aparatom, ki sicer omogoča izvajanje štirih različnih lepotnih postopkov. Sama cryo terapija pa se izvaja s pomočjo za to namenjenega aplikatorja, s katerim izvajalec posega hladi določene točke na telesu in obrazu.

Hlajenje najprej zmanjša določene fizikalno-kemijske in biokemijske procese v koži, nato pa jih občutno poveča. Posledično pride do spremembe osmotskega stanja, celične membrane postanejo bolj prepustne, poveča pa se tudi difuzija. Poleg tega cryo terapija s hlajenjem tkiva poveča izločanje prenašalcev na živčnih vlaknih, zaradi česar pride do povečanega metabolizma in vseh encimskih procesov znotraj celice.

cryo terapija

Podarite romantični vikend v prečudoviti naravi

Če še vedno niste našli prave ideje za darila, potem vam lahko predlagamo, da ljubljeno osebo presenetite z darilnim bonom in se skupaj odpravite v Jelenov Greben, kjer lahko uživate v romantični večerji s pethodnim menijem in prenočite.

V ponudbo je vključena tudi neomejena uporaba wellnessa s savnami in jaccuzziji, na voljo pa boste imeli vse, kar vam bo omogočilo prijetno preživljanje brezskrbnih trenutkov v dvoje: od kopalnih plaščev in brisač do svežega sadja in čajev. Svoje brbončice boste lahko razvajali v čokoladnici ali pa ob degustaciji sirov in salam.  Za ljubitelje dobrega piva pa bo zagotovo vesela novica možnost obiska domače pivovarne. Na voljo vam je tudi golf igrišče.

cryo terapija1

Masaže, savne in sproščanje ob prijetnih aromah

Če obožujete finsko savno, potem vam več ni treba iskati originalne ideje za darila, saj vam je na voljo paket, v katerega je vključeno kar pet različnih savn, ob katerih se boste popolnoma sprostili in neskončno razvajali. Na voljo so vam savne s pilingom telesa in bazeni s termalno vodo.

Savnali se boste lahko v vroči finski savni, pri temperaturi nekje med 85 in 90 stopinjah Celzija. Izberete pa lahko tudi manj vročo savno s temperaturami med 60 in 65 stopinjah. Med savnanjem pa boste lahko preizkusili tudi svetlobno terapijo in uživali ob posebnih aromah. Za vse ljubitelje dišečih vonjev pa sta na voljo dve parni turški savni z učinkom aromaterapije.

Za zaljubljence bo prava izbira paket zaljubljencev za dve osebi, ki vključuje uživanje v savni, kraljevsko tajsko masažo s tajskimi zelišči in kraljevsko intimno kopel. Za nemoteno uživanje poskrbi že sam prostor, ki je posebej namenjen samo paru, ki se odloči za ta paket. V njem je savna s tušem in kopeljo, na voljo pa so tudi ležalniki. Sproščali se boste lahko ob svečkah s kozarcem penine in s svežim sadjem oziroma čajem ter piškotih.

darila

Po sproščujoči masaži poskrbite za mladostni videz vaše kože

Po savnah, ki odpirajo pore, in masažah, ki spodbujajo prekrvavitev kože, je lahko cryo terapija tisti zaključni korak vašega lepotnega tretmaja. Z njo se namreč izvaja površinsko hlajenje kože, zaradi česar se krvne žile zožijo in razširijo. S tem se izboljša dovod kisika v kožne celice in občutno pospeši prekrvavitev. Za več informacij o samem postopki si preberite tukaj.

Če želite svoje lepotne tretmaje v wellnessu zaključiti na učinkovit način, je cryo terapija vsekakor odlična izbira, saj vam bo zagotovila dolgotrajnejšo napetost kože. Na ta način ne boste le izboljšali videz svoje kože, temveč boste lahko obenem zmanjšali gube ter odpravili razširjene in zamašene pore, poleg tega pa poskrbeli za zmanjšanje celulita in maščobnih oblog. Če vam ob tem uspe še zmanjšati stres in če poskusite uživati v preprostih trenutkih z bližnjimi, boste na pravi poti k zdravemu in uravnoteženemu življenju.