Kakšen je davek na motorna vozila?

Če tudi vi razmišljate o uvozu avtomobila iz tujine, natančneje iz Nemčije, ste na pravem mestu. V tem prispevku vam bomo predstavili novi davek na motorna vozila. To je namreč dajatev, ki jo morate, po tem, ko vozilo že pripeljete domov, plačati. Izračun je hiter in enostaven, saj je potrebno v obrazec vnesti samo nekaj podatkov in algoritem vam sam izračuna izdatek. Na vrednost vpliva veliko dejavnikov, kot je zmogljivost, pogon, izpusti … Prav tako lahko celoten prevoz uredijo za to usposobljeni posamezniki oziroma podjetja, ki se s tem poslom že dolgo ukvarjajo. Še vedno niste prepričani, če bi se lotili uvoza avtomobila iz Nemčije? V nadaljevanju vas bomo prepričali, da je to dobra ideja.

Novi davek na motorna vozila: vse, kar morate vedeti

Če ste novinec na področju uvoza vozila, vas bomo popeljali skozi vse korake. Če ste v tujini našli avto, se birokracija in homologacijski postopki šele začenjajo. Najprej morate izračunati dajatev, kar lahko storite s pomočjo sofisticiranih računal in ostalih računal. Vse, kar morate storiti, je, da v posamezne okvirčke vnesete podatke, potrebne za izračun in proces se lahko začne. Za to usposobljeni posamezniki oziroma podjetja bodo vozilo natančno preverila, se opcijsko spogajala za ceno in za vas uredila »dolgočasno« birokracijo. Največja prednost tovrstnega dela? Prihranek na času, saj vam ne bo potrebno narediti veliko za to, da boste uvozili svoje sanjsko vozilo.

Kakšna je lestvica za DMV v letu 2022?

Davek na motorna vozila se, tako kot vsaka zakonodaja, vedno in kontinuirano spreminja. Gre namreč za seštevek vaših obveznosti, ki se določajo glede na izpuste ogljikovega dioksida v okolje in primerjava z emisijskimi standardi, določenimi s strani posamezne države. Vrednosti so odvisne tudi od vrste goriva, davek na motorna vozila se plača kot odstotek vrednosti avta, na kar vpliva tudi starost jeklenega konjička. Se vam ne ljubi ukvarjati z neprijetno birokracijo in administracijo. V takem primeru najemite podjetje, ki bo za vas opravilo vse od začetka do konca. Priročno in 100 % varno!