health insurance.

Za varno in brezskrbno preživljanje dopusta

Dopustniško obdobje je pred vrati in vse več ljudi že načrtuje in si rezervira počitnice v tujini. Vendar kljub želji po čimprejšnjemu odklopu in begu od vsakodnevnih skrbi in obveznosti, je tudi pri načrtovanju dopusta potreben trezen premislek o tem, kako čim bolj varno potovati.

Ravno zato je ob vsakem potovanju v drugo državo praktično skoraj nujno potrebno zdravstveno zavarovanje za tujino, s katerim si zagotovite ustrezno zdravstveno in nezgodno varnost zase in za vse ostale, ki vas spremljajo na poti. Ne glede na to, ali gre za družinske člane, prijatelje ali sodelavce, je priporočljivo zavarovati vse sopotnike.

health insurance

Nesreče ne morete preprečiti • lahko pa zmanjšate njene posledice

Ker je življenje nepredvidljivo, se v resnici nikoli ne morete tako dobro pripraviti na najslabši možni scenarij, da bi ga lahko s svojim ravnanjem preprečili. Tega žal nima nihče v svojih rokah. Vendar nam na dopustu v drugi državi ravno zdravstveno zavarovanje za tujino lahko pomaga v primeru, če pride do najhujšega.

V primeru nesreče je namreč izredno pomembno, da veste, da se lahko na nekoga zanesete. Tako vam je na primer v sklopu storitev, ki vam jih ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino, na voljo 24-urna asistenca. V nujnih primerih se tako lahko z enim klicem obrnete na osebo v svojem jeziku, ki vas bo napotila v najbližjo bolnišnico oziroma zdravstveno ustanovo oziroma vam ponudila napotke, kako ukrepati v primeru, da potrebujete nujno medicinsko pomoč.
zdravstveno zavarovanje (1)

Katere stroške vam krije zdravstveno zavarovanje za tujino?

Če potrebujete določena zdravila na recept, prevoz z rešilcem, helikopterjem ali taksijem, zdravljenje v primeru bolezni ali poškodb, so vam v vseh tem primerih stroški pokriti. Mednje spada tudi prevoz v domovino.

Lahko sklenete zdravstveno zavarovanje za tujino, ki vam velja za eno leto. V tem primeru lahko v obdobju enega leta potujete kolikokrat želite. Sklenete pa lahko tudi posebno družinsko pogodbo, če pogosto potujete z družino. Če običajno potujete sami, pa vam je na voljo posamična letna pogodba.