Čiščenje pralnega stroja s kisom je 100 % naravno

Čiščenje pralnega stroja s kisom je enostavno, predvsem pa predstavlja zdravju in okolju prijazen način za odstranjevanje nesnage iz kopalniškega elementa. Večina ostalih sredstev namreč vsebuje nevarne kisline, ki izhlapevajo in v človeški sistem prehajajo preko dihalnega sistema. V nadaljevanju članka vam bomo zato predstavili nekaj načinov, kako lahko kakovostno in temeljito operete svojega kopalniškega pomivalca in se na ta način izognete nepotrebnim stroškom, ki nastanejo v primeru okvare ali popolne zamenjave, enako dobro deluje tudi čiščenje pralnega stroja s sodo bikarbono in kisom. Čiščenje pralnega stroja s kisom boste končali v samo nekaj minutah, vse, kar za to potrebujete, pa najdete na kuhinjskih policah.

čiščenje pralnega stroja

Zakaj naravna kislina tako dobro čisti?

Naravne kisline zaradi svojih kemijskih lastnosti (nizkega pH-ja) poskrbijo za sijaj materialov, kot sta jeklo in ostale kovine, in za učinkovito odstranjevanje vodnega kamna. Po navadi le-te najdemo tudi na stenah kopalniškega pomivalca. Z aplikacijo boste uspešno odstranili 90 % vodnega kamna, hkrati pa poskrbeli za odstranitev neprijetnih vonjav. Naravne kisline so prav tako uspešne v boju proti maščobnim usedlinam in ostalim trdovratnim ostankom v vodovodnem sistemu kopalniškega elementa. Največkrat je za neprijetne vonjave kriv zamašen filter, ki ga je potrebno na vsake toliko dobro očistiti. Ker so naravne kisline 100 % naravnega izvora, pri aplikaciji ne pride do nikakršnih ostankov embalaže, kot je to pogosto pri uporabi tablet.

Priljubljeno tudi čiščenje pralnega stroja s sodo bikarbono in kisom

Največkrat težave s kopalniških pomivalcem povzročajo  obloge vodnega kamna, ki si ostale od pomivanja oblek. Neočiščen filter oddaja neprijeten vonj, prav tako so obleke oprane slabše, vidijo se odtisi od vodnega kamna, prav tako je lahko slabša tudi splošna higienična neoporečnost. Čiščenje pralnega stroja s kisom lahko enako učinkovito izvedete tudi z limono ali citronsko kislino. V notranjost filtra zlite približno 2 dl citronske kisline ali limoninega soka ter zaženite pomivalca na najvišji temperaturi. Nekatere gospodinje priporočajo posebno domače sredstvo za odstranjevanje, ki se kombinira z drugimi učinkovinami.. Taka kombinacija ni priporočljiva, saj je reakcija obeh komponent precej burna.

Katere so glavne prednosti domačih sredstev?

Kot smo že omenili na začetku, imajo domača sredstva za odstranjevanje umazanije iz kopalniškega pomivalca veliko prednosti, kot so:

  • Cenovna ugodnost: večino sestavin, ki jih potrebujete, lahko najdete v lokalnem supermarketu, cene pa se gibljejo od slabega evra naprej. Čiščenje pralnega stroja s kisom še vedno predstavlja najcenejšo alternativo, saj boste za liter tekočine odšteli manj kot 1 evrov.
  • 100 % naravno: imate doma dojenčka ali ne želite uporabljati toksičnih spojin, ki so po navadi dodani v številne izdelke? Potem je jabolčna kislina primerna izbira za vas!
  • Brez škodljivih hlapov: domači izdelki ne vsebujejo toksičnih kislin, ki bi jih preko dihanja sprejeli v svoje telo. Čeprav je smrad jabolčne kisline za marsikoga precej moteč, hlapi ne vplivajo na vaše zdravje.

urejen pralni stroj

Kdaj je pravi čas za odstranjevanje oblog?

Potrebo po odstranjevanju maščobnih oblog v kopalniškem elementu boste najlažje zaznali, če preverite vonj perila. Se pojavijo madeži od vodnega kamna ali masten lesk? Ali iz sredice naprave uhaja neprijeten vonj, ki nikoli ne izgine? Na kovinskih stenah se kasneje začnejo nabirati lise – vse to je znak, da je filter zamašen in potreben »revitalizacije«. Prav tako je dobro, da domače sredstvo preventivno in vsaj enkrat na mesec stresete v filter ter zaženete najdaljši program splakovanja (na najvišji temperaturi).

pralni stroj

Kako lahko še dodatno vzdržujem brezhibno higieno?

Poleg rednega razmaščevanja filtra je priporočljivo, da se redno brišejo tudi stene v notranjosti naprave, če ima vaš kuhinjski pomočnik plastične komponente, je potrebno te še dodatno razkuževati. V nasprotnem primeru se lahko v notranjosti razvijejo bakterije, ki razvijejo neprijeten vonj in gre kasneje naprej na ljudi. Razkužite tudi boben n propeler. Kljub številnih možnostim je čiščenje pralnega stroja s kisom še vedno najbolj razširjena oblika »domačega zdravila« za to napravo.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja