načrtovanje kopalnice

Hitra obnova kopalnice je lahko kakovostna

V poplavi različnih ponudb z obljubami o ekspresnih prenovitvah, ki so zadnja leta okupirale internet se lahko kaj hitro izgubimo. Da ločimo zrno od plevela je potrebna velika mera izkušenj in raziskovanja – včasih se lahko počutimo kot detektivi, ki preverjajo dejstva na forumih in družbenih omrežjih. A naj ne bo pomote, saj je hitra obnova kopalnice za večino ljudi največji poseg v stanovanju ali hiši, vsaj kar se tiče zaključnih del v gradbeništvu. In prav zato je še kako pomembno, da izberemo izvajalce, ki bodo delo opravili korektno in v dogovorjenem roku.

Mnogi ponudniki zagotavljajo tako imenovano pospešeno renovacijo, saj se zavedajo, da je uporaba kopalnice pomembna za opravljanje fizioloških potreb in vsakodnevno higieno. Ob dolgotrajni prenovi moramo tako za začasno uporabo prositi znance ali družinske člane, v skrajnem primeru pa se celo preseliti v hotelsko sobo. Iz omenjenih razlogov so v zadnjem času kot gobe po dežju izvajalci pričeli promovirati celoten obseg renovacije, ki nam lahko prihrani nekaj časa in sredstev ob iskanju drugih rešitev in različnih mojstrov.

prenova kopalnic3

Je možna hitra obnova kopalnice?

Družbena omrežja in oglasi prenesejo vse, zato kvalitetna in bliskovita  obnova kopalnice lahko postane prazna obljuba in izguba zaupanja v izvajalce. Da se temu izognemo je smotrno, da pred izvedbo izdelamo načrt in definiramo potrebne korake, da bomo prišli do želenega cilja. V kolikor boste organizacijo zaupali podjetju, ki skrbi za izvedbo vseh del, se boste lahko izognili nepotrebnim sivim lasem. V primeru, da se počutite dovolj samozavestni, da projekt izpeljete sami, pa je tu nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo olajšali pot.

Kot rečeno, je pred pričetkom ključno izdelati popis vseh obrtniških del in potrebnega materiala. Pomembno je tudi, ali boste material priskrbeli sami, ali pa boste zaupali obrtnikom, da vam ga bodo prodali po ugodni ceni. Na keramiki, armaturah, celotni kopalniški opremi, mizarskem materialu in beli tehniki lahko privarčujete ali pa izgubite zajeten del namenskega proračuna, zato ga tehtno porazdelite.

prenova kopalnic1.1.

Je manjšo lažje urediti?

Včasih sami zakompliciramo, ko v manjši prostor dodamo posebne elemente, ki pridnim rokam otežijo delo, zato se obnova kopalnice zakomplicira kot gradnja celotnega objekta. Upoštevati je le potrebno optimizacijo prostora in pravilno izbrati opremo, za vizualno povečavo pa poskrbimo s svetlimi barvami in pravo osvetlitvijo. Večja je ponavadi kot nepopisano platno, v kateri lahko ustvarjamo po mili volji. Pri nobeni pa ne smemo pozabiti za ustrezno prezračevanje, ki ga žal še vedno veliko lastnikov zanemari.

Če ne poskrbimo za ustrezno ventilacijo, lahko nastanejo številne težave kot so nabiranje plesni in glivic. Kakovostni ventilatorji so zelo pomembni, zato ni napačna odločitev, če vgradite celo takšnega, ki ga je možno vklopiti na daljavo. V manjših prostorih, sploh pa tistih ki nimajo okna, je nabiranje vlage precejšen problem, zato je treba razmišljati v vse smeri, da ne bo ponovna obnova kopalnice prišla prehitro.

prenova kopalnice

Izvajalec naj bo zanesljiv

Kakovost in vrhunsko opravljena storitev ponavadi ne pomeni najnižje cene. Nizka cena – nizko kakovostni material, s tem pa nezadovoljstvo potrošnika, ki ga kasneje stane več, saj zopet potrebuje nekoga ,ki popravlja “nastalo škodo”, občutek za prihranek pa je bil že v začetku lažen. V tem času lahko storitev določenega podjetja preverimo na tisoč in en način. Se pravi preko zadovoljnih strank, v živo in na spletu.

prenova kopalnice3

Na razpolago moramo imeti več izvajalcev, ki jih postavimo po vrstnem redu, ki je nam pomemben. Kakovost dela, izkušnje in pa cena nam bodo pomagale pravilno izbrati, saj saj nihče ne želi sredi zaključenih del klicati nove “rešitelje”, ker nekvalificirani izvajalci niso kos naši preobrazbi. Takšna naložba bo povečala vrednost vašega doma, zato izberite le najboljše, saj si vsi na koncu želimo dobiti to, kar smo plačali in ne mačka v žaklju.