učenje angleščine1

Hitro učenje angleščine za začetnike

Danes je mednarodni jezik nadvse priročno znati. Osnove jezika so dandanes skoraj da nujne, lepo pisanje in govorjenje pa bosta prišla prav vsakomur. Saj se svet hitro razvija in sodelovanje / komuniciranje na svetovni ravni je povsem enostavno. Za vse tiste katerim, ta jezik dela probleme je priporočljivo, da si na spletu pogledajo kako se učiti angleščine. Hitro učenje angleščine danes vendar le ni tako zahtevno, kot bi si lahko mislili. Saj obstajajo moderne metode, kjer je vloženo bistveno manj truda, kot smo navajeni iz šol.

Tako boste svoje znanje pridobili že v nekaj urah. Točno število ur oziroma porabljen čas pa je seveda odvisen od vaše volje, dela in izbrane metode. Vseeno pa so sodobni načini veliko lažji in zahtevajo manj časa kot konvencionalne metode učenja.

učenje angleščine

Sodobne metode

Hitro učenje angleščine za začetnike bo v današnjih časih veliko bolj prijetno in manj zahtevno kot je bilo včasih. Obstaja več različnih metod. Spodaj sta na kratko opisana dva uspešna in zagotovljena načina.

Metoda karnion je kombinacija poslušanja v alfa stanju, v katerem vsebine pomnimo 4x hitreje in v dolgoročni spomin, ter individualnega pogovora s profesorjem. Za hitro učenje angleščine ni dovolj le konverzacija, ampak tudi in predvsem poslušanje. S poslušanjem boste pridobili nove besede, da jih boste na uri konverzacije že suvereno uporabljali. Saj tudi svoj materni jezik ste se priučili s poslušanjem svojih staršev ali skrbnikov. Takšen tečaj obstaja tudi v Sloveniji.

Pingulingova knjiga temelji na dvotedenskem učenju. Dokazuje, da lahko v manj kot enem mesecu obvladate angleščino kot materni jezik, ne glede na spol, starost, izobrazbo ali raven znanja. Ta metoda, naj bi izkoristila maksimalne možganske zmogljivosti in pospešila ter izboljšala učne izide. Se uspešno bori z vsemi ovirami pri učenju novega jezika – pomanjkanje motivacije, utrujenost, zasičenost z informacijami, duševne blokade,… Sprejemanje jezika poteka skoraj podzavestno, namesto konvencionalnega in neproduktivnega učenja besed in stavkov na pamet.

Ti dve možnosti, sta eni izmed mnogih načinov za hitro učenje angleščine. Več pa lahko najdete na spletu.

učenje angleščine 3

Kako se učiti angleščine učinkovito in hitro?

Danes je dostopnih veliko strokovnjakov, kateri vam bodo z veseljem pomagali pri spoznavanju tujega jezika. Preberete lahko več številnih načinov, in izberete tistega kater vam bo osebno najbolj ustrezal. Kot že zgoraj omenjeni sta tu metodi karnion ali Pingulingova knjiga, kateri sta se izkazali za uspešni od več različnih uporabnikov. Obe najdete na spletu in si svojo metodo izberete oziroma rezervirate kar z domačega stola. Za dodatno motivacijo pa so tu čas učenja teh dveh načinov:

Metoda karnion za najbolj osnovno znanje (A1) potrebujete 40 ur ali 1 teden, medtem ko z drugimi konvencionalnimi metodami potrebujete 200 ur ali 33 tednov. Zahtevnejša kot je vsebina, več ur je potrebno pri obeh metodah. A vseeno se razlika očitno in drastično pozna.

Knjiga Pingulingo je izjemno učinkovita, ker deluje v treh fazah: odstranjuje pomanjkanje motivacije za učenje ter stimulira možgane in spomin do 5-krat, hkrati pa samodejno pospešuje učenje tujih jezikov. Zaradi teh lastnosti je idealna za ljudi, ki nimajo motivacije ali pa si gradivo počasneje zapomnijo. Knjiga je kot nalašč za vse, ki imajo težave pri učenju tujih jezikov in tiste, ki hitro pozabijo na nove stvari. Uporabljajo jo lahko tudi tisti, katerih misli pogosto izpuhtijo. Vse, kar je potrebno, je dosledna in redna uporaba knjige in uspeh ne bo izostal.

učenje angleščine2

Ponudniki in cena

Kot že omenjeno, lahko veliko ponudnikov za vaše spoznavanje novega jezika najdete na spletu. Njihove cene se razlikujejo. Odvisna je od vaših želja, katero stopnjo znanja želite pridobiti,… zato je najbolje, da se vsakega izmed njih osebno kontaktira ter se tam dogovorite za najboljšo ceno.

Če pa izberete drugo metodo, pa je cena vašega učenja okoli 40 evrov.