iz kavča na modno pisto

Iz domačega kavča na modno pisto

Ko pride do oblačil, ga ni čez dobro staro trenirko. Trenirka je še vedno eden izmed najbolj udobnih in priročnih kosov oblačil, tako za odrasle kot za malčke. In čeprav šele zadnje čase pri odraslih postajajo del garderobe, ki ga lahko nosite tudi izven domačih zidov, pa pri malčkih ni bilo nikoli ni nič nenavadnega, če se pojavijo v GAP trenirki. Radi jih imamo zaradi mehkobe in udobja, ki omogočata nemoteno gibanje. Dandanes so v trendu trenirke različnih dizajnov, od enobarvnih kompletov do posameznih kosov različnih izvedb. Pri modi za najmlajše so največkrat bistvene razlike ravno v zgornjem delu, to so lahko klasični otroški puloverji ali jopice s kapuco in na zadrgo. Na tej povezavi lahko preverite in preberite vse o tem udobnem modnem trendu.

otroški puloverji4

Preboj udobnih oblačil iz domačega kavča na modne piste

Čeprav se nam zdi, da so se udobna, široka in trenirkasta oblačila v modo prikradla šele pred kratkim, pa so bile trenirke popularne že v 70. letih. In čeprav smo za domačo rabo in športne aktivnosti vsi imeli kakšno, si z njo nismo upali dlje od trgovine, kaj šele po vsakdanjih opravkih, nakupih ali v kino. Ampak danes je vse drugače. Z demokratizacijo mode so pravila zabrisana, v ospredje pa se veliko bolj kot izgled in eleganca daje udobje. S pridihom prefinjenosti, seveda.

Čeprav še vedno gre za trenirke, so današnji modeli naredili velik preskok v dizajnu. Gre za premišljeno oblikovane kose, ki izgledajo trendovsko in modno. Pogosto so na voljo v trendovskih barvah ali z motivi in vzorci popularne kulture. K njihovi popularnosti so v veliki meri prispevali tudi zvezdniki, nekaterim so udobna oblačila postala prepoznavni zaščitni znak.

otroški puloverji1

Odrasli in otroški puloverji so primerni za vsako priložnost

Tako odrasli kot otroški puloverji so eden najbolj priročnih kosov oblačil, ki jih lahko uporabite za kate    rokoli priložnost. Mogoče jih je kombinirati skupaj s spodnjim delom trenirke, odlično pa se poda tudi k drugim kosom, na primer jeansu, krilu, kratkim hlačam ali pajkicam, možnosti je ogromno. Za odrasle so velikokrat na voljo dve skrajnosti, od popolnoma nevtralnih v dizajnu in barvah do živih, pisanih in izstopajočih kosov.

Tudi v modi za malčke so tovrstni otroški puloverji pogosto na voljo tudi v najrazličnejših barvah, s kapuco ali brez, z kengurujskim žepom ali brez in z zanimivimi motivi ter zabavnimi potiski. V zadnjem času so še posebej priljubljene upodobitve risanih junakov in superherojev, bleščice in 3D elementu. Pogosto so otroški puloverji tudi izdelani iz kakovostnejših in trpežnejših materialov, ki so kos vsakršni živahni igri.

otroški puloverji1

Jopice s kapuco so odlične za prehodne dni

Če so odrasli in otroški puloverji najbolj vsestranski za kombiniranje, pa so jopice s kapuco najbolj praktične. Zaradi svojega dizajna in zapiranja na zadrgo omogočajo večjo regulacijo toplote, zato so odlične kot vrhnje oblačilo v prehodnih letnih časih. Takšne in druačne jopice s kapuco se najdejo v skoraj vsaki garderobi, ne glede na to, kako prefinjen je vaš modni stil.

Če so jopice s kapuco bile nekdaj enobarvne in precej dolgočasne, se je z vrnitvijo trenirk in udobnih oblačil na modne piste to spremenilo. Dandanes so na voljo pisane barve, raznovrstni vzorci, zanimivi potiske in navsezadnje različni kroji, ki jih je mogoče kombinirati za različne priložnosti. Čeprav so jopice s kapuco še vedno nepogrešljiv del športne garderobe, pa ni nič nenavadnega, če jih nosite kot del vašega uličnega modnega stila. Podajo se tako k jeansu kot h krilom, kratkim hlačam in oblekam.

otroški puloverji3

Kaj pa spodnji del trenirke?

Pri spodnjem delu trenirke ne rabimo odkrivati tople vode. Med seboj se največkrat razlikujejo le po barvi in kroju – ta je lahko ravni, “na korenček”, vrečasti ali s patentom na gležnjih ali brez. Katerega boste izbrali, je odvisno od vašega okusa in modnega stila.

Na tej povezavi lahko preverite, na kaj biti pozorni pri nakupu trenirk

Prvo je zagotovo material, iz katerega jopice s kapuco, majice, odrasli in otroški puloverji ter hlače izdelani. Kot najbolj prijazen se je izkazal bombaž, ki je eden najbolj priljubljenih naravnih materialov. Je izjemno trpežen, se dobro obnese pri barvanju in omogoča enostavno nego v pralnem in sušilnem stroju.

V tekstilni industriji vse bolj priljubljena postaja uporaba organskega bombaža. To pomeni, da se za njihovo pridelavo ne uporabljajo kemična sredstva, kot so različni pesticidi, insekticidi ali gnojila. Tovrstna pridelava bomvaža ne pušča takšnega vpliva na okolje kot predelava navadnega bombaža. Oblačila, izdelana iz organskega bombaža, velikokrat najdete pod oznako “trajnostna moda” ali “trajnostni materiali”.

otroški puloverji2

Blagovna znamka GAP slovi po udobnih oblačilih

Je ena izmed bolj prepoznavnih blagovnih znamk oblačil in sinonim za sproščen stil oblačenja. Njihovi izdelki so nepogrešljiv del ulične mode in aktivnega stajlinga. V njigovi ponudbi najdete vse, od trenirk in udobnih oblačil za odrasle kot tudi za najmlajše. Pri izdelavi uporabljajo naravne in kakovostne materiale, ki zagotavljajo, da boste vaš najljubši kos oblačila nosili še veliko let.