Kateri sušilnik za lase kupiti v letu 20221

Kateri sušilnik za lase kupiti v letu 2022?

Za vsako pričesko, ki izgleda kot iz salona, stoji izjemen fen. Je eden nepogrešljivih pripomočkov vsake gospodične, in čeprav ga uporabljamo skoraj vsak dan, njegovi izbiri namenjamo premalo pozornosti. Ni vseeno, kateri sušilnik za lase uporabljate. Tehnologija je že tako napredovala, da obstajajo različni modeli za različne tipe las in celo pričesk. Želite fen, ki vam bo naredil bujno pričesko? Morda takšnega, ki ne bo dodatno poškodoval in izsušil pričeske? Morda pa samo potrebujete takšnega, ki ga boste lahko vzeli povsod s seboj, pričesko pa boste oblikovali v najkrajšem možnem času. Če še vedno iščete najboljši sušilnik za lase, berite dalje.

Kateri sušilnik za lase kupiti v letu 2022

Zakaj je pomembno, kateri sušilnik za lase uporabljate?

Poleg šampona, balzama in drugih negovalnih izdelkov je pomembno tudi, kateri sušilnik za lase uporabljate. Obstaja namreč cela vrsta različnih tehnologij za različne namene. Poleg te so pomembni tudi moč in teža, možnost nastavitve toplote, možnost hladnega zraka in druge lastnosti, zaradi katerih so vredni svojega denarja. Na primer, za močne pričeske brez skrbi uporabljate visokotemperaturne fene, medtem ko je pri občutljivejših potrebna večja pazljivost.

supersonični sušilnik za lase

Najboljši sušilnik za lase je supersonični

Zadnji trend na področju frizerstva so supersonične različice, ki uporabljajo inteligentni nadzor toplote za vzdrževanje optimalne temperature, kar pomaga preprečiti toplotne poškodbe. S patentirano tehnologijo celo do trikrat povečajo količino zraka, ki potuje v motor ter tako ustvarja hiter in močan curek, ki hkrati omogoča sušenje in stiliranje. Ti imajo pogosto priložene že tudi nastavke za oblikovanje pričeske. Odraz najnovejše tehnologije je žal tudi cena, za tovrstni fen boste brez težav odšteli nekaj sto evrov, vi pa precenite, če je vredno.

supersonični sušilniki

Za vsakodnevno uporabo so odlični tudi ionski in keramični

Če vprašate profesionalce in frizerje, kateri sušilnik za lase izbrati, vam bodo za domačo rabo zagotovo priporočali ionskega ali keramičnega.

Navadni deluje tako, da sprošča pozitivno nabite ione, zaradi česar je pričeska videti izsušena, brez leska in naelektrena. Za razliko od navadnih pa Ionski deluje tako, da sprošča na milijone negativnih ionov, ki nevtralizirajo pozitivno nabite molekule vode in tako pomagajo proti krotovičenju. Oblikovanje pričeske z ionskim fenom je hitrejše in nežnejše, končni izgled pa je bolj gladek, sijoč in zdrav. Ta različica je še posebej priporočljiva za tiste, ki imajo suho in poškodovano pričesko, saj se zaradi tehnologije uporablja nižja temperatura, ki pa je pogosto vzrok za slab izgled.

Če želite najboljše in lepo pričesko, lahko na vaš seznam uvrstite tudi keramični model. Ta je primeren za vse tipe, deluje pa tako, da je notranjost obdana s posebno prevleko, ki enakomerno porazdeli toploto. Zaradi tega lahko toploto uravnavajo tako, da samodejno zaznajo sobno temperaturo in se ustrezno prilagodijo.

sušilnik za lase

Koliko odšteti za fen?

Cene se gibljejo od nekaj deset pa vse do nekaj sto evrov, odvisno od tehnologije, kakovosti in znamke ter različnih funkcij, ki jih omogočajo različni modeli in znamke. Pri izbiri se vprašajte, kakšno pričesko imate in kakšno želite, kako pogosto potrebujete ga in za oblikovanje kakšne pričeske. Iskren odgovor na ta vprašanja vam bo zožalo izbiro in morda prihranilo zgrešen in drag nakup.