božični okrasi1

Kje lahko dobimo božične okraske ugodno?

Prazniki se hitro približujejo, kar pomeni, da je čas, da začnemo z okraševanjem, toda kdo želi plačati polno ceno za umetno božično drevo? Morda je mamljivo zapraviti za okraske, vendar je veliko mest, kjer lahko najdete cenovno ugodne možnosti, če veste, kje iskati. Bolšji trgi so odlični kraji za iskanje okraskov, ki ne stanejo veliko. Nikoli ne veste, kakšne zaklade lahko tam najdete, na primer edinstvene starinske okraske, praznične namizne prte, umetna božična drevesa ali celo vence. V diskontnih trgovinah so pogosto na voljo celotne linije izdelkov s praznično tematiko po ugodnih cenah. Poleg tega lahko na spletu ali v reklamnih letakih običajno najdete kupone, s katerimi boste prihranili še več denarja.

božični okrasi za dom1

Kako izbrati popolne okraske za vaš dom?

V času, ko se približuje praznična sezona, morda želite kupiti novo umetno božično drevo. Čeprav jih je na voljo veliko vrst, je težko vedeti, katero umetno božično drevo je najboljše za vaš dom. Pred nakupom morate upoštevati več dejavnikov, od velikosti in oblike do barve. Velikost in obliko je treba določiti glede na velikost prostora, ki je na voljo v vašem domu. Če imate omejeno količino prostora, potem bi se za vas dobro obnesel ozek model. Če pa imate veliko prostora, potem bo jelka polne ali tradicionalne oblike ustvarila čudovito osrednjo točko v vašem bivalnem prostoru. Prepričajte se, da je višina jelke sorazmerna tudi z višino vašega stropa.

božični okrasi1.1

Različne barve in teksture

Ko izbiramo umetno božično drevo, je na voljo toliko različnih barv in tekstur, da je to lahko preobremenjujoče! Tradicionalni zeleni modeli brez dodanega snega so vsako leto videti odlično, vendar lahko čez nekaj časa postanejo tudi dolgočasna. Če iščete nekaj edinstvenega, zakaj ne bi poskusili s srebrnim modelom? Če pa imate radi teksturo, poskusite z že nanešenim snegom ali ga dodajte sami, ko ga postavljate doma. Če si v letošnji praznični sezoni želite udobja, razmislite o nakupu modela, ki ima že nameščene LED lučke. S tem si prihranite čas, da bi sami napeljevali lučke, poleg tega pa boste svojemu okrasnemu načrtu dodali še več iskrivosti. Poleg tega razmislite o dodajanju prazničnih okraskov, kot so svetleče krogle in trakovi; vse te dodatke lahko zlahka najdete na spletu ali v trgovinah v vaši bližini!

božični okrasi

Ostali okraski

Okrasitev za božič je stara tradicija, ki lahko razvije vašo ustvarjalnost, doda praznično vzdušje in ustvari trajne spomine z družino in prijatelji. Nič ne govori o božiču tako kot utripajoče lučke. Dandanes je na voljo veliko različnih vrst lučk, od tradicionalnih žarnic do LED trakov. Dodamo jih lahko v notranjosti na umetno božično drevo ali okoli vrat in oken, na prostem pa ob dovoznih poteh ali kot poudarke na terasi. Ne glede na to, katero vrsto luči izberete, bodo v vsakem prostoru poskrbele za iskrico in veselje. Venček je še en preprost način, kako med prazniki svojemu domu dodati praznični pridih. Za okrasitev jelke izberite klasične steklene krogle različnih velikosti in barv za brezčasen videz ali se odločite za nekaj bolj sodobnega z zapletenimi papirnatimi izrezi ali ročno izdelanimi lesenimi kosi. V vsakem primeru bo to gotovo prava paša za oči!

božični okrasi za dom

Pred nakupom naredite načrt

Z vsemi temi možnostmi, ki so na voljo, se lahko zlahka prepustite prazničnemu duhu, ne da bi pri tem porabili preveč denarja za umetna božična drevesa in ostale okraske! Ne glede na to, ali nakupujete prek spleta ali pa obiščete lokalne trgovine, cenovno ugodnih možnosti za okrasitev vašega doma v tej sezoni ne manjka. Z malo raziskovanja in načrtovanja lahko vsakdo ustvari praznično vzdušje, ne da bi porabil preveč denarja v tej božični sezoni! Ker je danes na voljo toliko možnosti, je pomembno, da izberete nekaj, kar bo ustrezalo tako slogu vašega doma kot tudi ustvarilo trajne spomine v tem posebnem času leta!