parni čistilniki

Parni čistilniki – kaj lahko čistimo s paro?

Spomladi je čas, da osvežite svoj dom! Eden najboljših načinov za temeljito osvežitev je uporaba pravih pripomočkov. Ročni parni čistilniki za čiščenje in razkuževanje površin uporabljajo vročo vodno paro pod pritiskom. To je naraven, okolju prijazen način čiščenja, ki ne potrebuje ostrih kemikalij. Poleg tega so odlični za dostop do vseh težko dostopnih kotičkov, ki jih s klasičnim sesalnikom težko dosežete. Uporabljamo jih za različne površine, vključno z ploščicami in steklom. Učinkoviti so tudi pri odstranjevanju trdovratnih madežev.

parni čistilnik2

Čiščenje preprog

Parni čistilniki so odlični za globinsko čiščenje preprog in oblazinjenja. Če imate domače živali ali otroke, ki se radi igrajo na tleh, veste, da se lahko madeži in vonjave hitro naberejo. Za odpravo teh težav je primerno tovrstno čiščenje. Toplota razrahlja umazanijo in dlake hišnih ljubljenčkov, tako da jih je mogoče enostavno posesati, ne da bi poškodovali vlakna preproge. Poleg tega razkužijo preproge, saj uničijo mikrobe in bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. To je še posebej koristno, če imate hišne ljubljenčke, ki pogosto puščajo svoj vonj!

parni čistilnik

Vsestranska rešitev

Odlični so tudi za čiščenje talnih ploščic, kopalniške opreme, pultov, notranjosti hladilnika in drugih trdih površin. Visoka temperatura pomaga odstraniti umazanijo in maščobo, hkrati pa uniči mikrobe in bakterije, ki se skrivajo v razpokah, ki jih običajne čistilne rešitve ne dosežejo. Za trdovratne nečistoče, kot so prilepljena hrana ali zasušeni madeži, lahko uporabite dodatne nastavke, kot so krtače, preden jih odstranite s paro!  Uporabite jih lahko tudi za zavese ali žaluzije. Držite ga nekaj centimetrov stran od tkanine in pazite, da se ji ne približate preveč, sicer jo lahko poškodujete.

parni čistilniki1

Prednosti njihove uporabe

Ena od najboljših lastnosti, ki jo imajo parni čistilniki je, da je njihova uporaba zelo priročna. Ni vam treba nositi težkih veder z vodo ali čistilnim sredstvom. Vse, kar potrebujete, je električna vtičnica in že ste pripravljeni. So tudi lahki in enostavni za manevriranje, zato so idealni za čiščenje tesnih prostorov in težko dostopnih območij. Ne glede na to, ali imate domače živali ali alergije, je čiščenje s njimi učinkovit način za odstranjevanje prahu in alergenov iz vašega doma in so presenetljivo cenovno ugodni.

Prednosti za zdravje

Odlični so za odstranjevanje bakterij, virusov in drugih mikrobov, ki lahko povzročijo bolezni. Hitro postajajo izbira bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov, saj uničijo 99,9 % bakterij in mikrobov ob stiku brez uporabe grobih kemikalij ali abrazivnih čistilnih sredstev. Zato je veliko varnejša za uporabo kot tradicionalne metode čiščenja, pri katerih se lahko v zrak sproščajo mikroskopski delci, ki lahko povzročijo težave z dihali.

parni čistilniki.

Okoljske prednosti

Ne glede na to, katero vrsto čistila uporabljate, ima vedno nek vpliv na okolje. Z njimi pa ste lahko prepričani, da njihova uporaba ne bodo imela znatnega negativnega vpliva na naravo. Ti stroji ne proizvajajo nevarnih emisij ali odpadkov, kot večina čistil na osnovi kemikalij; namesto tega potrebujete le vodo! To pomeni, da v vašem domu ni hlapov ali vonjav, na odlagališčih pa je manj odpadkov – to je okolju prijazna možnost, ki jo lahko vsakdo z veseljem uporablja! Varni so tudi za otroke in hišne ljubljenčke, saj ne uporabljajo ostrih kemikalij ali čistil. Zato so idealni za domove z majhnimi otroki ali hišnimi ljubljenčki, saj vam ni treba skrbeti, da bi bili izpostavljeni škodljivim kemikalijam.

Pridobivajo na priljubljenosti

Ročni parni čistilniki hitro pridobivajo na priljubljenosti, saj se vse več ljudi zaveda njihovih številnih prednosti – od zdravstvenih do okoljskih – in njihove preproste uporabe. Ker je danes na voljo toliko možnosti, se zagotovo najde ena, ki bo popolnoma ustrezala vašim potrebam! Ne le, da bo vaš dom ostal čist, ne da bi se v zrak sproščale agresivne kemikalije ali toksini, temveč boste na dolgi rok prihranil tudi denar, saj se bodo zmanjšali stroški, povezane s tradicionalnimi metodami čiščenja. Če torej iščete učinkovit način za ohranjanje čistoče in zdravja v vašem domu, hkrati pa pomagate tudi okolju, razmislite o tej investiciji še danes!