sprehajanje psov1

Kje lahko najdemo ljudi za sprehajanje psov?

Veliko nas ima doma štirinožne prijatelje, ki nam lepšajo marsikateri dan. Kužki so čudovite živali in pregovor, da so najboljši prijatelji, ni iz trte izvit. Na nas je, da jim vsaj delček tega, kar oni dajo nam, vrnemo, v takšni ali drugačni obliki. Ena izmed najpomembnejših stvari, ki jim jo lahko damo, je aktivno preživljanje časa z njimi. Ker pa v sodobnem tempu življenja marsikdo poleg službe in družine nima veliko časa za igro in dolge sprehode, se je razvila nova služba – da, sprehajalec psov zaposlitev res obstaja. Če se zanimate, kje lahko najdemo sprehajalce psov, je na pri nas na voljo že kar nekaj ponudnikov, lahko pa tudi postanete en.

sprehajanje psov4

Kdaj je smiselno razmišljati o tej storitvi?

Da nekdo prevzame skrb za vašega kužka takrat, ko vi nimate časa zanj, je odgovorna odločitev. Velikokrat se za to možnost odločijo tisti, ki imajo zahtevno službo, ki traja več kot 8 ur ali pa veliko časa preživijo zdoma ali na poti. Tudi veliko družin z majhnimi otroki se odloči za storitev, nekateri pa to storijo preprosto zato, ker želijo pomagati drugim in jim tako omogočiti dodatno delo in zaslužek. Če skrb za vašega kužka prepustite nekomu drugemu, še ne pomeni, da ste slab skrbnik, ravno nasprotno. V sodobnem življenju nimamo veliko prostega časa, živali pa ga zahtevajo kar nekaj. In namesto da kuža zaprt v stanovanju čaka na vas in na vajin trenutek dneva, lahko do takrat, ko se vrnete domov, že opravi z dnevnimi aktivnosti, vidva pa se lahko posvetita samo še igri in crkljanju. Kje lahko najdemo sprehajalce psov pa v nadaljevanju.

prehajanje psov33

Je sprehajalec psov zaposlitev kot vse ostale?

Čeprav ljudje, ki se aktivno ukvarjajo z zavetiščnimi živalmi in jim namenjajo svoj prosti čas, obstajajo že nekaj časa, pa se je zanimanje za živali izjemno povečalo v času epidemije in zaprtja javnega življenja. Kje lahko najdemo sprehajalce psov, se sprašujete? Zagotovo je ta možnost v prostovoljni obliki na voljo že v številnih večjih mestih po Sloveniji, kjer obstajajo zavetišča za živali, nekoliko manj je ponudnikov, ki storitev ponujajo profesionalno. Za profesionalnega sprehajalca morate opraviti kar nekaj usposabljanj in izobraževanj, imeti morate izkušnje, obvladati morate psihologijo vedenja kužkov in poznati njihovo govorico, obenem pa biti dobro fizično pripravljeni in odgovorni.

sprehajalec psov

Kje lahko najdemo sprehajalce psov v Sloveniji?

Morda se sliši nekoliko nenavaden poklic, vendar verjamemo, da bo tudi v Sloveniji hitro dobil na priljubljenosti. Iščete informacijo, kje lahko najdemo sprehajalce psov? Prvi in najbolj zanesljiv odgovor je internet. Zaenkrat je največ ponudnikov manjših podjetnikov, ki se s to dejavnostjo postransko ukvarjajo poleg drugih, npr. pasje šole ali nege. Obratno, če se zanimate za ta poklic oz. delo, je najbolje, da se obrnete na lokalno zavetišče za živali, ki največkrat prirejajo usposabljanje in začetne tečaje.

sprehajanje psov

Prednosti poklica

Tam, kje najdemo sprehajalce psov, najdemo srečne ljudi. Ljubitelji kužkov in živali bi rekli, da gre za sanjski poklic. Poleg ukvarjanja z živalmi, kar blagodejno vpliva na zniževanje stresa in dobro počutje, je ta poklic tudi precej razgiban, vključuje veliko aktivnosti in zabave. Morda vam delo ne bo prineslo bajnih zaslužkov (cene za pol ure se gibljejo od 2 EUR dalje, za eno uro pa od 4 EUR dalje), bo pa vam prineslo obilo sreče, zadovoljstva in zdravja.

sprehajalec psov22

Še nekaj zanimivosti …

Največje zanimanje za storitev je v mesecih januar, februar in oktober, najmanjše pa v maju, juniju in aprilu. Da ljudje največkrat kužka zaupajo drugim pozimi, je zagotovo posledica tega, da se odpravijo na zimske počitnice, kamor kuža ne more zraven. Ker je takrat veliko povpraševanja, znajo tudi cene storitve nekoliko poskočiti. Verjetno pa ni presenetljivo, da je najmanj povpraševanja meseca maja, ko se začne prvo lepo vreme in ga vsi želijo preživeti s svojim najboljšim prijateljem nekje v naravi.