pomlajevanje obraza2

Z neinvazivnimi metodami do gladke in napete kože

Po tridesetem letu starosti se mora na žalost praktično skoraj vsak med nami sprijazniti s prvimi vidnimi znaki staranja kože, kar se kaže predvsem v obliki prvih starostnih gubic in tudi tistih globljih gub. Koža  lahko ob tem postane tudi bolj izsušena, povešena, stanjšana, izgubi svoj sijaj in elastičnost. Kasneje lahko začnejo nastajati tudi starostne pege.

Vendar je s pomočjo sodobne tehnologije možno učinkovito pomlajevanje obraza, ki lahko nekatere od teh prvih znakov staranja učinkovito odpravi ali vsaj ublaži. Na voljo je vse več različnih metod, ki so lahko nezahtevne ali bolj zahtevne, a večinoma neboleče in neinvazivne. Zanje namreč ni potreben kirurški poseg, zato pomlajevanje obraza še nikoli ni bilo tako enostavno.

Kot pomoč pri različnih tretmajih pa lahko uživate dodatna prehranska dopolnila, ki bodo poskrbela za ohranjanje zdravega imunskega sistema, obenem pa nahranila kožo s prepotrebnimi hranili. Tako lahko poleg dodajanja esencialnih maščobnih kislin svoji prehrani dodate nujno potrebno dodatno količino antioksidantov, kot je na primer alfa lipoična kislina, ki ščiti celice pred učinki oksidativnega stresa, o čemer si lahko preberete na tej povezavi: https://www.hisa-zdravja.si/now-alfa-lipoicna-kislina-250-mg-60-kapsul/.

pomlajevanje obraza

Alfa lipoična kislina v svoji naravni obliki

Gre za kislino, ki je prisotna v nekaterih živilih, kot so na primer kvas, krompir, korenje, špinača, brokoli, rdeče meso ali drobovina. Ne gre za esencialno kislino, a ima pomembno vlogo pri metabolnih procesih, saj alfa lipoična kislina vsebuje veliko žvepla. Je močan antioksidant in izredno dobro deluje v kombinaciji z nekaterimi vitamini, kot sta C in E vitamin.

Vnesemo jo lahko torej s prehrano, a vendar jo najpogosteje zaradi ne dovolj pestre prehrane ne zaužijemo dovolj, zato jo je priporočljivo uživati v obliki prehranskih dodatkov. Alfa lipoična kislina je naravna sestavina, ki tudi nastaja v našem telesu. Ko jo zaužijemo v obliki kapsul, je običajno za dnevni vnos dovolj ena kapsula.

alfa lipoična kislina

Za kaj se uporablja in kako deluje?

Ena od najvidnejših nalog, ki jo ima alfa lipoična kislina v obliki prehranskega dodatka, je zaščita celic pred škodljivimi učinki oksidativnega stresa. Temu smo namreč izpostavljeni vsakodnevno zaradi našega nezdravega življenjskega sloga. Prehiter življenjski tembo in delovne ter družinske obveznosti, ki jim kar ni konca, so običajno razlog, da se nam stalno mudi. Posledično si ne vzamemo časa za zdrav obrok, ampak tega pogosto nadomestimo s presladko ali premastno hrano, psihološki stres pa morda začnemo premagovati z alkoholom ali kajenjem. Vse našteto poleg okoljskih toksinov lahko povzroči oksidativni stres v našem telesu.

Po nekaterih opravljenih študijah naj bi že po štirih tednih dodajanja k prehrani alfa lipoična kislina bistveno vplivala na znižanje števila tako imenovanih biomarkerjev oksidativnega stresa. Poleg tega močno zmanjšuje celične učinke staranja, sodeluje pri razstrupljanju jeter, ki so pogosto preobremenjene zaradi prisotnosti težkih kovin, hkrati pa nadvse ugodno vpliva na delovanje nevroloških funkcij. Vse našteto lahko bistveno pripomore tudi k izboljšanju videza kože.

pomlajevanje obraza1

Najučinkovitejše terapije in tretmaji za pomlajevanje obraza

Poleg bolj zdravega življenjskega sloga, pestre prehrane, sproščanja in uživanja v gibanju v naravi, lahko za lepši videz kože poskrbite torej tudi z dodajanjem antioksidantov, kot je alfa lipoična kislina, ki bo s svojimi učinkovinami uspešno zaščitila naše celice. Za še boljši učinek pa bo morda potrebno poseči po preizkušenih metodah, ki so se izkazale za izredno uspešne.

Tako so vam na voljo ponudniki različnih pomlajevalnih tretmajev, ki jih izvajajo s pomočjo najsodobnejših specializiranih aparatov. Z njimi pa izvajajo številne terapije, kot so na primer cryo in ultrazvočna terapija, LPG endermolift, vakuumska masaža, radiofrekvenca in diamantni piling.

Sicer na splošno velja, da boste za najoptimalnejše rezultate morda potrebovali kombinacijo več različnih tretmajev za pomlajevanje obraza, ki se med seboj dobro dopolnjujejo. Navedeni tretmaji in terapije pa so primerni za vse posameznike in posameznice, ki bi si želeli povrniti svoj mladosten videz.

pomlajevanje obraza.p2

Kako delujejo in kakšni so končni rezultati?

Cryo terapija je postopek za pomlajevanje obraza, pri katerem se kožo površinsko ohladi. Postopek ohlajevanja kože povzroči izmenično zožitev in razširitev krvnih žil, kar posledično privede do boljše prekrvavitve ter boljše oskrbe kožnih celic s kisikom. Koža je po končani terapiji mnogo bolj napeta, učinki pa so dolgotrajni.

Ultrazvočno terapijo se izvaja z aparatom Medio Sono, ki deluje tako, da ustvarja ultrazvočne frekvence. Te pomagajo pri penetraciji in absorpciji aktivnih sestavin v kožo. Pri tem tretmaju za pomlajevanje obraza vam bodo kožo najprej namazali s serumi in ampulami, ki vsebujejo visok delež peptidov in vitaminov, nato pa s pomočjo ultrazvoka spodbudili delovanje nanesenih serumov in peptidov, da bodo še globlje in hitreje prodrli v kožo.

prehranska dopolnila

Pomlajevanje obraza še nikoli ni bilo tako enostavno

Za razliko od cryo terapije, kjer se kožo ohlaja, pa je možno tudi segrevanje kože oziroma podkožja z radiofrekvenco. Pri tem tretmaju poteka segrevanje podkožja oziroma globlje ležečega kožnega tkiva, ki ravno tako izboljšuje prekrvavitev. Obenem poveča mišični tonus, pospeši metabolizem ter raztegne tkivo. Ker se pri tem tretmaju začne tvoriti tudi nov kolagen, je koža zato čvrstejša in bolj sijoča.

Kot že verjetno veste, je za telo na splošno lahko poživljujoče knajpanje. Podoben učinek lahko dosežete tudi za pomlajevanje obraza, in sicer s kombinacijo cryo in radiofrekvence, ki se dobro medsebojno dopolnjujeta in zagotavljata odlične rezultate.