Galaxy A52

Optimalen mobilnik za dnevna opravila

Pametne naprave nam že nekaj časa služijo v različne namene, ne zgolj za pogovore in izmenjavo sporočil, pravzaprav dobivajo vse več funkcij in nadomeščajo druge naprave. Še posebej so nam olajšale snemanje oziroma zajemanje različnih posnetkov na izjemno visoki ravni, zato mnogokrat opravijo nalogo še boljše kot fotoaparati ali kamere. Eden takih je pametni telefon Samsung Galaxy A52, ki je v fotografskem smislu  izredno zmogljiv, a tudi na primer podobni Huawei Nova 9 razkriva novo vizijo, ki nas bo impresionirala. Tako Samsung Galaxy A52 kot Huawei Nova 9 sta v enakem srednjem cenovem rangu. V prosti prodaji ju dobimo za dobrih 400,00 EUR, z naročniškim paketom pa še ugodneje, zato velja nekoliko pobliže primerjati njune lastnosti.

samsung galaxy1

Primerjava fotografskih in video kvalitet

Samsung Galaxy A52 nam bo v fotografskem in video smislu ponudil visoko kakovost. Ima 12 MP ultraširokokotno kamero s 123-stopinjskim pogledom, kar omogoča podoben pogled na izbrano sceno, kot jo vidimo z našim prostim očesom, in tako lahko še izboljšamo perspektivo. Sprednja ima kar 32 MP, zato se lahko z visoko ločljivostjo poigravamo v katerikolih pogojih. Slabša osvetljenost ni ovira, saj omogoča sprejem več svetlobe, s čimer pride tudi do avtomatične boljše osvetlitve.

Če so nam ljubi makro posnetki, nam bo všeč tudi 5 MP makro kamera, ki nudi učinek »bokeh«, ki zamegli izbrane dele ter še bolj poudari tisto, kar želimo. Enako moč ima globinska, s katero lahko dobro prilagajamo različne globine polja zgolj s preprostim dotikom. S superstabilizacijo pa ne bomo imeli več težav glede zamegljenih posnetkov, kar je pogosto pri drugih zmogljivejših znamkah.

samsung galaxy

Huawei Nova 9 razkriva novo vizijo glede slikovnih zapisov

Huawei Nova 9 gre s kamero Ultra Vision, ki ima 50 MP, še korak dlje. Veliki senzor z barvnim filtrom RYYB ponuja za 40 % več svetlobe, z XD Fusion Engine pa se zelo poveča jasnost pikslov, bodisi podnevi ali ponoči, zato je odličen tudi za nočne posnetke. Pomanjkljivost je sicer na področju stabilizacije, a gre kljub temu za kakovostne slike. Za selfije imamo na voljo 32 MP, kar daje solidne rezultate, za snemanje videev pa 4K resolucijo, katero ima tudi prej omenjeni. Poleg tega bo Huawei Nova 9 všeč vloggerjem, saj lahko z dvema lečama snemamo sliko v sliki ali razdeljeni zaslon, med njima pa lahko tudi preklapljamo.

huawei

Pametni telefon Samsung Galaxy A52 in zaščita zasebnosti

V kolikor iščemo dobro rešitev za zaščito naših podatkov, bo ta naprava odlična za nas. Ponaša se namreč s sistemom Knox, ki je že vgrajen in v teku od trenutka naše uporabe. Ravno tako lahko odčita naš prstni odtis, z biometrično avtentikacijo pa se lahko varnejše prijavljamo v različne aplikacije ter na spletne strani. Ker se nam pogosto lahko dogodijo različne nerodnosti in svojo priljubljeno napravo utegnemo hitro poškodovati ali uničiti, smo v tem primeru lahko nekoliko bolj mirni, saj se ponaša s standardom IP67 glede odpornosti proti vodi in prahu. Zdrži namreč pogoje do enega metra vode za čas trajanja pol ure, kar je v primeru, da nam je padel v bazen ali lužo in pravočasno ukrepamo, nadvse priročno.

samsung galaxy1.

Izjemno hitro polnjenje baterije

Samsung Galaxy A52 ima nadvse zmogljivo baterijo, ki se tudi dokaj hitro napolni. Ima 4.500 mAh, polni pa se z močjo 25 W. Tako je prenašanje različnih vsebin lahko izjemno učinkovito in lahko hitro nadaljujemo z aktivnostmi. Na voljo ima Game Booster aplikacijo, ki nam pomaga še bolje igrati različne igre, saj beleži naše vzorce igranja, nato pa te podatke uporabi za smotrnejšo rabo baterije in reguliranje temperature ter optimizacijo pomnilnika. Huawei Nova 9 pa ima 4.300 mAh ter se polni z močjo kar 66 W in tako v dobre pol ure lahko napolnimo do 60 %, s čimer še lažje načrtujemo dejavnosti in je v tem pogledu hitrejši. Če brskamo po vsebinah, ki imajo manj sličic, tudi avtomatsko preklopi na 60 Hz in je tako raba še nižja. Maksimalen čas pripravljenosti je do dobrih 500 ur.

huawei1

Ostale primerjave

Samsung Galaxy A52 deluje z operacijskim sistemom Android 11 in internim spominom 128 GB ter RAM 6 GB, ima tudi 5G opcijo. Težek je 189 g. Zaslon Super AMOLED z barvno globino 16 milijonov barv nam bo prikazoval vsebine v bogatih niansah, možna je tudi zaščita za oči, ki znižuje modro svetlobo. Zvočna izkušnja bo z zgornjim in spodnjim zvočnikom prinesla popolno stereo doživljanje filmskih, glasbenih ali igričarskih prizorov.

Huawei Nova 9 ima ravno tako operacijski sistem Android 11, poleg tega pa tudi EMUI 12.0. Interni spomin je 128 GB, nekoliko več pa imamo RAM-a, in sicer 8 GB. Po teži je s 175 g nekoliko lažji. Za razliko od prej opisanega pa nima 5G opcije, kar utegne kdo izmed uporabnikov pogrešati. Zaslon OLED ima še za odtenek večjo barvno globino s 16,7 milijoni barv. Zvočno pa pri njem izkušnja ne bo taka kot pri Samsung Galaxy A52, saj nima stereo podpore.