parkirni senzorji

Parkirni senzorji z montažo: kako poteka postopek?

Novodoben sistem, s katerim boste lahko upravljali katerikoli avto, velik ali majhen, in to samozavestno. Vgradnja parkirnih senzorjev vam bo omogočila enostavno in pregledno vzvratno in bočno parkiranje, ki se ga veliko ljudi naravnost boji. Kadar se znajdete v neprijetni situaciji, kjer je treba parkirati na ozko ali se umakniti bolj na stran, vam bodo pomagali senzorji, ki vas bodo opozorili tudi na ovire, ter s tem preprečili morebiten trk ali poškodbo vašega vozila.

Na svojem avtu še nimate pomoči? Nič hudega, saj vam predstavljamo pomočnike, kot so parkirni senzorji, s katerimi vam bo vožnja, in parkiranje en sam užitek.

 

Parkirni senzorji z montažo in postopek vgradnje

Priporočamo vam nakup kakovostnih parkirnih sistemov, saj vam bodo dali veliko več in bodo: manj opazni, veliko bolj zanesljivi, saj omogočajo optimalne nastavitve; brezhibno delujejo v dežju in so odporni proti vlagi, udarcem in tresljajem ter imajo lastno diagnostiko okvare.

Postopek montaže je odvisen od tipa vozila, kar pomeni, da je za cenovno dražja vozila, sam postopek tudi bolj zahteven, kot za nižje cenovna. Na voljo imate priključitev dveh, treh ali štirih sistemov za parkiranje. Ljudje najraje izberejo možnost s šestimi, pri čemer so štirje nameščeni na zadnjem delu ter dva na sprednjem delu.

Na voljo so takšni z: zvočnim signalom, grafičnim prikazom (ki mu je dodan LCD zaslon) ali parkirni sistem s kamero (na zaslonu lahko spremljate sliko v živo).

Postopek vgradnje je naslednji:

 • najprej je treba previdno odstraniti odbijač in v primeru, da ste imeli že napeljano staro inštalacijo sistema, jo odstranite in naredite prostor za novo.
 • Nato, glede na to, da imate nov sistem, boste zraven dobili tudi tako imenovan okrogel nastavek za izrez luknje, ki je primerno velika za vgradnjo senzorja.
 • Po izrezu, vzamete en po en izdelek in ga previdno vpenjate v zvrtane luknje.
 • Nato organizirate kable, ki jih primerno pritrdite na odbijač in jih peljete do luknje, kjer se vsi skupaj priključijo v tako imenovano škatlico.
 • Odbijač nato namestite nazaj na svoje mesto in pogledate žice. Videti morate že vpete žice za luči in jih povezati z novimi, da se bo sistem zaznavanja sprožil takoj, ko boste dali v vzvratno prestavo.
 • Da bi lahko videli, koliko prostora še imate do drugega predmeta, pa vam bo olajšal majhen prikazovalnik, ki bo variiral z zvokom in prikazom zelene do rdeče barve. Tega namestite tam, kjer vam ga bo najlažje gledati.
 • Po končani namestitvi kable povežete oz. jih s klikom namestite v priloženo »škatlico« in delo ste končali.
  parkirni senzorji z montažo1

Vgradnja parkirnih senzorjev in njihove prednosti

Zagotovo s samo vgradnjo ne boste razočarani, saj je rezultat izredna uporabnost. Enostavno in dolgotrajno uporaben sistem pa vam bo omogočil:

 • pomoč pri vzvratnem in bočnem parkiranju,
 • z dodanimi zvočnimi signali boste dobili občutek in pregled nad bližino raznih predmetov, drugih avtomobilov in živali;
 • preprečitev trka in večje škode z vizualno spremljavo;
 • zmanjšanje mrtvih točk okrog vozila.

S tem ko boste vgradili ta novi sistem, boste na neki način oblikovali avtomobil prihodnosti, s katerim boste veliko samozavestneje parkirali in se gibali po cestišču. Obranili vas bodo tudi takrat, ko ne boste najbolj zbrani in vas tako zvočno opozorili na nevarnost.

parkirni senzorji z montažo

Parkirni senzorji z montažo cena

V povprečju boste samo za sprednji del vgradnje odšteli 180-260 €, za sprednji in zadnji del v okvirju do 500 €. Če bi želeli, da so le-ti v barvi vašega avtomobila, pa boste zato odšteli od 20-40 €.

Časovno je vgradnja čisto odvisna od več dejavnikov, pa vendar traja nekje od 2-5 ur.

Parkirni senzorji z montažo naj bodo torej visoko kakovostni, saj boste samo tako lahko zagotovo prepričani v pravilno delovanje in v to, da bodo zaznali tudi druge elemente, kot so robniki, verige, visoke kamne in podobno. Priporočamo vam, da se, če se sami ne spoznate, posvetujete s kakšnim monterjem, ki vam bo podrobno znal razložiti, kaj potrebujete in kaj je najboljša izbira za vas, glede na to, koliko parkirni senzorji z montažo skupaj nanesejo za vaš tip vozila.