zavarovanje v tujini

Poskrbite za varnost na potovanjih

Ste že kdaj razmišljali, kaj se lahko zgodi, če ste na potovanju in se znajdete v stiski? Zavarovanje v tujini lahko zagotovi dodatno zaščito in mir v takšnih situacijah, zato je pomembno razmisliti o njem, še preden se odpravite na pot. Zavarovanje v tujini zajema širok spekter zaščitnih storitev, kot so pomoč v primeru nesreče, bolezni, kraje ali drugega nenadnega dogodka. Tovrstna storitev lahko pokriva tudi dodatne stroške, kot so prevoz do bolnišnice ali domov, zamenjave dokumentov in še veliko več.

zavarovanje v tujini1

Zakaj je tovrstna storitev nepogrešljiva?

Turistično zavarovanje v tujini je nujno za vsakega potnika, saj vam zagotavlja varnost in zaščito pred nepričakovanimi situacijami med potovanjem. Ne glede na to, ali potujete v bližnje ali oddaljene kraje, lahko nenadna nesreča, bolezen ali športna aktivnost v naravi povzročijo težave. Zavarovanje v tujini vam lahko pomaga tudi v primeru zastrupitve s hrano ali pika insektov, ki lahko prizadenejo vaše zdravje v eksotičnih krajih. 24-urna asistenca v slovenskem jeziku zagotavlja takojšnjo podporo v vsakem trenutku, ko jo potrebujete. Informacije o najbližji zdravstveni ustanovi in nujne medicinske storitve vam omogočajo, da se počutite varne in da lahko učinkovito ukrepate v primeru nenadne bolezni ali nesreče.

zavarovanje v tujini2

Kako postopati ob škodnem dogodku?

Pri škodnem dogodku je nujno obvestiti zavarovalnico ali asistenčno družbo v roku treh dni. Sami lahko plačate stroške, a v tem primeru morate shraniti originalne račune in medicinsko dokumentacijo, da boste po povratku v domovino lahko zahtevali povračilo. Če imate višje stroške ali potrebujete hospitalizacijo, lahko pokličete ponudnika po telefonu. V primeru izgube, kraje ali zamude prtljage, pridobite uradno potrdilo prevoznika, ali pa nemudoma prijavite dogodek policiji. Pomislite na svoje potovalne navade in potrebe ter preverite pogoje storitve, preden se odločite za storitev.  Zavarovanje v tujini obsega kritje stroškov, povezanih z nujnimi medicinskimi storitvami v primeru bolezni ali poškodbe. Vključuje tudi akutno poslabšanje kroničnih bolezni z nižjimi limiti.