tablični računalnik (1)

Samsung tablice ali telefoni LG za naše aktivnosti

Mobilne naprave so lahko naš optimalen spremljevalec pri različnih dnevnih opravilih ali tudi ključen pomočnik pri delovnih nalogah. Z njimi si lahko pomagamo v svojem profesionalnem okolju, pri komunikaciji s strankami ali partnerji in pri ustvarjanju raznih vsebin, lahko pa se z njimi sproščamo ob igranju iger, spremljamo avdio in video vsebine, fotografiramo ali se pogovarjamo s prijatelji. Tovrstne naloge nam odlično lahko opravijo na primer Samsung tablice, kot tudi telefoni LG , ki jih je proizvajalec z aprilom 2021 sicer prenehal izdelovati, na trgu pa so še vedno na voljo modeli iz leta 2020 in 2021, katerim še lahko posodabljamo programsko opremo in jih dobimo po ugodnejši ceni. Pri nas jih med drugim ponuja podjetje A1, več informacij pa lahko najdete na naslednjem naslovu: https://www.a1.si/lg

lg telefoni1

Telefoni LG in obstoječa ponudba

Telefoni LG so znani po svojem elegantnem dizajnu, zmogljivi opremi in inovativnih funkcijah, zaradi česar so odlična izbira za vse, ki iščejo vsestransko napravo. Kljub ustavitvi produkcije, s telefoni LG še vedno lahko uživate v najnovejši tehnologiji brez kompromisov glede kakovosti ali zmogljivosti. Telefoni LG, ki jih je vredno preveriti, so na primer:

 • V60 ThinQ,
 • G8 ThinQ,
 • Stylo 6,
 • Velvet,
 • Wing in drugi.

Seveda imajo vsi telefoni LG svoje prednosti in slabosti, zato primerjajmo na spletnih portalih za vsak model, ki nas zanima, njegove lastnosti in se odločimo, kateri bo najbolj ustrezal našim zahtevam. Denimo V60 ThinQ je odličen za fotografiranje, saj dobro zajame detajle, barvna reprodukcija pa je natančna. G8 ThinQ ima ravno tako dobro širokokotno kamero, poleg tega pa še funkcijo Face Unlock in druge. Proizvajalec je v aprilu 2021 podal uradno izjavo, da bo obstoječim modelom ponujal podporo pri varnostnih posodobitvah glede na regijo, pričakovati pa je, da bo ta podpora na voljo še nekaj časa. Glede na to ocenimo, kaj bo naš končni izbor pri nakupu. Zaradi ukinitve produkcije utegnemo najti tudi izjemno dobre ponudbe in znižanja, zato raziščimo, kaj se nam najbolj izplača.

lg telefoni

Prednosti Samsung tablice

Samsung tablice so odličen način, da ostanete povezani z ostalimi in ste produktivni. S svojo moderno zasnovo, zmogljivostjo in dolgo življenjsko dobo so naš popoln spremljevalec pri delu ali sprostitvi. Imajo več funkcij, kot je intuitivni uporabniški vmesnik, možnost večopravilnosti z uporabo več oken in druge dodatke, ki so uporabniku prijazni. Ne glede na to, ali iščemo napravo:

 • za pisanje zapiskov pri pouku, predavanju ali na sestanku,
 • gledanje filmov na poti
 • ali zgolj brskanje po spletu,

bodo Samsung tablice odličen pripomoček pri naših dejavnostih. Ker so lahke in prenosljive v torbi ali aktovki ter z zmogljivo baterijo in procesorji, so idealna izbira za vse tiste, ki morajo ostati produktivni tudi na poti. Z njimi preprosto lahko dostopamo do svojih delovnih dokumentov ne glede na lokacijo. Poleg tega vgrajene varnostne funkcije ščitijo naše podatke pred zlorabo oziroma vdori.

samsung tablice

Vsestranska uporabnost pisala S Pen

S pisalom S Pen, ki spada v ponudbo skupaj z navedenimi tabličnimi računalniki, lahko ustvarjamo zapiske na zaslonih, združljiv pa je tudi z drugimi napravami proizvajalca, pod pogojem, da so prijavljene na isti račun. Pisalo polnimo preko USB-C kabla, pričakujemo pa lahko, da bo baterija zdržala tudi do več dni. Ravno tako je skrb, da bi pisalo založili, povsem odveč, saj ga z aplikacijo SmartThings hitro lahko lociramo, kar je zares priročno. Z njim pa ni možno le pisati, uporabimo ga lahko za fotografiranje, upravljanje PowerPoint predstavitev, brskanju po galeriji ali urejamo videoposnetke in tako dalje. Poleg vsega zaznava tudi gibanje. Kar je nadvse uporabno, pa je to, da z dodatnimi funkcijami lahko svoj rokopis spremenimo tudi v Wordov dokument.

samsung tablice.2

Cene za Samsung tablice

Najcenejše lahko dobimo že za okoli 250,00 EUR, najdražje pa nas bodo stale čez 1.500,00 EUR. Dražje verzije lahko odlikujejo lastnosti, kot so na primer:

 • tanek in vzdržljiv dizajn z majhno težo,
 • zaslon velikosti 14,6” ali 12,4”, do 120 Hz, Super AMOLED tehnologija (senzorji na dotik, 20 % svetlejši zaslon, 20 % manjša poraba baterije in 80 % manj odboja sončne svetlobe)
 • ultraširokokotna sprednja kamera,
 • baterija do 11.200 mAh,
 • čitalec kartic micro SDXC do 1 TB,
 • Quad zvočniki AKG z Dolby Atmos tehnologijo,
 • senzorji (senzor pospeška, prstnih odtisov, svetlobe, geomagnetni in za pokrov ter žiroskop),
 • operacijski sistem Android 12 One UI 4.1,
 • procesor 4nm, 64-bitni osemjedrni procesor *3,0GHz (najvišja hitrost delovanja) in tako dalje.

Če nam predstavlja tovrsten cenovni razpon prevelik finančni zalogaj, se lahko odločimo tudi za plačevanje po obrokih (npr. v 3, 6, 12 ali 24 obrokih), garancija pa je na voljo za 24 mesecev. Samsung tablice so na voljo v temno sivi, srebrni ali rožnato zlati barvi, zato lahko izbiramo tudi glede na svoj osebni stil oziroma preferirane barve. Kakšen aparat bo torej najbolje ustrezal našemu okusu in potrebam, preverimo pri podjetjih, kot je A1, oziroma nekatere razstavne modele tudi predhodno lahko preizkusimo, da bo naša odločitev lažja, zlasti pri dražjih modelih.

lg telefon2