onovljeni telefoni

Postanimo trajnostni tudi v mobilni telefoniji

V sodobnem času je vloga različnih trajnostnih strategij, ki se jih lotevajo tako večja kot manjša podjetja in tudi fizične osebe vse bolj pomembna. Pravzaprav je že kar ključnega pomena. S tem vsi skupaj poskušamo zmanjšati porabo energentov in prispevati k zmanjšanju nepotrebnih obremenitev na okolje, ki že močno občuti neodgovorno ravnanje človeka.

Eden od načinov, kako lahko tudi z nakupom telefona sami prispevate svoj delež k trajnostnem pristopu, je ta, da se namesto za nakup novega raje odločite za obnovljenega. Če vas mika nakup prenovljenih elektronskih naprav, vam svetujemo, da se napotite k zanesljivemu prodajalcu, pri katerem so na voljo obnovljeni telefoni, ki so po svojem videzu in delovanju praktično enakovredni novim: https://www.a1.si/obnovljeni-telefoni.

Če so vas prepričali obnovljeni telefoni, se morate zdaj odločiti za najustreznejšega telekomunikacijskega ponudnika, pri katerem boste plačevali stroške izbranega paketa. Na voljo so vam paketi z naročnino ali brez naročnine. Glede na to, za katerega se boste odločili, bo nato vaša naročniška ali predplačniška številka vezana na novo SIM kartico. Pri naročniškem paketu boste plačevali mesečno naročnino. Za tiste, ki ne želijo plačevati mesečne naročnine, je priporočljiv zakup enot v obliki količin klicev, kratkih sporočil, prenosa podatkov, na katerega je vezana vaša predplačniška številka, ki vam jo dodeli ponudnik storitev.

Obnovljeni telefoni so ugodnejši od novih

Poleg ekološkega in trajnostnega vidika lahko z nakupom prenovljene elektronske naprave bistveno več prihranite. Kljub temu, da ne boste prejeli čisto nove naprave, pa vam prodajalec zagotavlja brezhibno delovanje ter da je takšna naprava v praktično vseh pogledih enaka novi. Izberite ponudnika, ki vam bo ponudil vsaj 12 mesecev garancije, s katero vam jamči, da bodo obnovljeni telefoni v tem obdobju delovali brezhibno.

Z obnovo elektronske naprave prispevamo k zmanjšanju potrebe po velikih količinah porabljenih surovin, ki so običajno potrebne za izdelavo novih naprav. Večja poraba po surovinah namreč zahteva tudi večjo porabo drugih virov, kot so voda, električni energenti, izpušni plini pri transportu, itd. Z vračanjem v ponovno uporabo obstoječih naprav, kot so obnovljeni telefoni, tako poskrbimo za zmanjševanje izpustov ogljikovega dioksida v ozračje.

obnovljeni telefoni

Menjava staro za novo ali obnovljeni telefoni?

Marsikateri ponudnik ima v svoji ponudbi tudi možnost menjave stare naprave za novo. V tem primeru izbranemu prodajalcu lahko prinesete svojo staro, okvarjeno napravo. Vi boste prejeli novo, medtem ko bodo oni uredili vse potrebno za ustrezno reciklažo. Pogosto imate pri različnih prodajalcih možnost, da svojo rabljeno napravo oddate na prodajnem mestu.

Tam bodo napravo temeljito pregledali, nato pa zamenjali okvarjene in neuporabne dele z novimi. Na tak način obnovljeni telefoni so oddani v ponovno prodajo po nižji ceni. Z nakupom takšne naprave prejmete vsaj enoletno garancijo, ki jo lahko uveljavite pri pooblaščenih serviserjih. A tudi v primeru okvare po pretečeni garanciji vam prodajalec zagotavlja popravilo.

obnovljeni telefoni.2

Razlike med posameznimi mobilnimi paketi

Ne glede na to, ali ste se odločili za nakup nove pametne naprave ali pa so vas prepričali obnovljeni telefoni, vas čaka še ena odločitev. Kateri mobilni paket izbrati? Za kateri paket se boste odločili, je predvsem odvisno od vaših osebnih želja in potreb. Velika prednost številnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev v Sloveniji je tudi v tem, da si lahko sami izberete prav tistega, ki vam najbolj ustreza.

Najprej se morate odločiti, ali je za vas primernejši naročniški ali predplačniški paket. Prva razlika je seveda ta, da pri prvi opciji plačujete za že ustvarjene stroške, torej za nazaj, medtem ko pri drugi velja, da plačujete za predvidene stroške, torej za nekaj, kar še niste porabili. Tako vam predplačniška številka nudi možnost zakupa določenih količin vnaprej, medtem ko vam naročniška omogoča plačilo za že porabljene količine.

preplačniška številka

Predplačniška številka je vezana na SIM kartico

Pri sklenjeni naročnini boste tako plačevali mesečne račune za obračunane stroške porabe po zaključku obračunskega obdobja. Pri zakupu pa boste predvideli svoje stroške in za določeno obdobje vplačali predvideni znesek. Možnost zakupa vnaprej predvidenih količin, ki jo omogoča predplačniška številka, je idealna izbira za vse, ki si želijo enostavnejšega postopka pri menjavi operaterja ali paketa.

Preprosto obiščete poslovalnico ali prodajno mesto izbranega ponudnika storitev, kjer kupite SIM kartico. Nanjo je vezana predplačniška številka, na katero se bodo obračunavali stroški oz. zakupljene količine. Že takoj lahko uredite vse potrebno, saj preprosto na licu mesta napolnite svoje dobroimetje in že takoj lahko uporabljate svoje zakupljene mobilne storitve.

predplačniška štetevilka

Možnost hitre in preproste menjave med paketi

Številni ponudniki mobilnih storitev so se v svoji ponudbi povsem prilagodili uporabnikom, saj omogočajo preprost nakup SIM kartice, na katero je vezana predplačniška številka. Za vse, ki si želijo dodatnih ugodnosti, pa so nekateri med njimi pripravili posebne ponudbe, ki vključujejo različne začetne bonuse. Tako lahko prejmete na primer začetni bonus do sto enot, ki jih lahko uporabljate v Sloveniji, koristite pa jih lahko v obdobju enega leta.

Za popolno prilagodljivost pa so ponudniki poskrbeli tudi tako, da vam omogočajo uporabo spletnih uporabniških računov, kjer lahko urejate vse v povezavi s svojim izbranim mobilnim paketom. Dovolj je le registracija, za katero je potrebna vaša predplačniška številka in geslo. Znotraj svojega uporabniškega profila imate omogočeno možnost menjave mobilnega paketa, če vam trenutni ne ustreza. Lahko pa tudi pošljete SMS in takoj nato že začnete uporabljati nov paket.