odvetnik za odškodnine2

S pravno pomočjo do pripadajočih povračil

Kadar smo vpleteni v določeno nezgodo in moramo pri zavarovalnici doseči povračila, lahko naletimo na veliko ovir, in naša ideja o tem, kaj nam pripada, se lahko hitro razblini. Če nismo spretni v pogajanjih, lahko kljub temu, da je naše stališče pravilno, izgubimo precejšnje vsote denarja kot tudi veliko časa. V takih primerih nam je lahko v pomoč odvetnik za odškodnine, ki bo znal naš primer predstaviti na ustrezen način. Če je v pogajanjih z zavarovalnico prisoten tudi odvetnik za odškodnine, se namreč verjetnost uspeha in pridobitev višjega nadomestila oziroma povračila znatno poveča, saj sami velikokrat nismo dovolj podkovani za zagovarjanje lastne pozicije.

odvatnik za odškodnine2

Specializacija po področjih

Poiščimo ponudnika, ki se ukvarja izključno s področjem, na katerega se nanaša nezgoda, bodisi je to področje prometnih ali delovnih in drugih nesreč ali druge relevantne specializacije. Ravno tako ne iščimo kakršnega koli pravnika, temveč nam mora izrecno pomagati odvetnik za odškodnine. Natanko nam bo pojasnil, kakšne so naše realne možnosti in kakšno povračilo sploh lahko pričakujemo. Odvetnik za odškodnine dobi del stroškov zahtevka povrnjen s strani zavarovalnice.

odvetnik za odškodnine3

S postopkom pričnimo čim prej

Odvetnik za odškodnine naj priskoči na pomoč že takoj, ko smo bili udeleženi v nekem dogodku, torej ga kontaktirajmo že s kraja nezgode ali kmalu po tem, saj bomo le tako lahko čim prej dobili vse ustrezne informacije ter podporo. Če smo se poškodovali, ne čakajmo na primer na čas, ko bomo ozdravljeni, saj bomo tako že veliko zamudili. Nadomestilo bomo uveljavljali preko zahtevka, ki je naslovljen na povzročitelja poškodbe, slednji pa ni vselej tudi znan (npr. pri zaledeneli cesti), zato je to potrebno včasih šele naknadno ugotoviti. Namen zahtevka je tudi to, da se izognemo tožbam ter sodnim sporom, vendar če z njim ničesar ne dosežemo, se moramo na koncu poslužiti tudi teh ukrepov.