nosilec za tv1

Uporaba nosilcev za gledanje ekrana

Uporaba raznovrstnih zaslonov je v porastu. Uporabljamo jih tako doma kot v službi, zato je njihova ergonomska in hkrati estetska namestitev v prostor vedno bolj pomembna. Televizija, monitor, projektor, projekcijsko platno ali pa telefon, so lahko nameščeni v različne prostore s pomočjo različnih pripomočkov, ki jih lahko prilagajamo glede na naše želje in potrebe. V TechTrade pravijo, da je med uporabniki najbolj razširjen nosilec za TV.

nosilec za tv

Nosilec za TV in njegove lastnosti

Le-ta nam omogoča, da ekran namestimo skoraj kamorkoli v prostoru. Lahko uporabimo stenskega, stropnega ali pa samostoječega. Te možnosti nam gledanje ekrana naredijo še bolj prijetno, saj se lahko prilagaja tudi naklon in sama oddaljenost gledanja.

Pri izbiri smo pozorni na par lastnosti. Nosilec za TV izberemo glede na to kakšna je velikost našega ekrana. Na voljo so od 81 cm oziroma 32” pa vse do 254 cm oziroma 100”. Glede na to, kakšno funkcijo ima, kam in kako ga želimo umestiti v prostor izberemo njegov tip (samostoječi, stenski ali stropni nosilec za TV) in če želimo, da ima kakšne posebnosti, kot so naprimer namestitev v kot ali vrtljivost). Pozorni bodite tudi na nosilnost, saj ne želite, da vam ekran zdrsne s stene sredi ogleda najljubše tekme. Izbirate lahko med nosilnostjo od 30 kg pa vse do 100 kg. Na koncu pa izberite še barvo, ki se sklada z ostalo opremo v prostoru.

kako izbrati vaš nosilec za tv

Namestitev

V TechTrade svetujejo, da ste pri nakupu pozorni na to, da izberete model, ki je narejen tako, da ima standard pritrditve VESA. Ta zagotavlja standardno montažo ne glede na to kakšno firmo, model ali proizvajalca ste izbrali, saj ima poenotene razmike med luknjami za vijake. S tem se boste izognili nakupu novega in tudi sami montaži. Preden namestite nosilec za TV pa tudi premislite kam boste namestili kable in če je slučajno potrebna še kakšna dodatna vtičnica.