kamen za škarpe1.1

Kvaliteten kamen za škarpe

Prenavljate dom ali gradite in urejate okolico? Potem ste se morda znašli pred iskanjem prave izbire za kamen za škarpe in okolico. Ob iskanju le teh je potrebno vedeti, kakšen bi bil ravno pravšnji za vas. Kamen za škarpe mora za čim daljšo življenjsko dobo ustrezati kar nekaj pogojem.

Ti se razlikujejo od zunanjih in notranjih izdelkov, do gladkih in pohodnih. Izbirate lahko med različnimi barvami in vrozci ter pa seveda med različnimi površinami. Širok izbor pa si lahko pogledate na spletu, kjer tudi najdete kontakt strokovnjakov, kateri vam ob izbiri lahko svetujejo in pomagajo.

kamen za škarpe

Vrsta materiala in odpornost

Kot že zgoraj omenjeno mora kamen za škarpe ustrezati določenim pogojem za najdaljšo življensko dobo. Prvo mora biti odporen na vse vramenske razmere in vplive, kot sta dež in sneg. Zaradi svoje poroznosti skrilast naravni material namreč vpija veliko vode, kar lahko v nestabilnih vremenskih razmerah privede do pokanja. Paziti moramo tudi na preveč trden material, saj tudi ta ni najboljša izbira. Strošek obdelave in zlaganja takega materiala v končni zid višji.

Na zlaganje vpliva tudi izklesava. Obstaja več različnih načinov klanja, naprimer:

  • Naravno klani,
  • staran antični in
  • staran antično-klani.

Naravno klana površina daje vtis rustikalnosti in se lepo zlije predvsem s podeželskimi stili ali ostalimi, klasičnimi zasnovami. Na drugi strani se v kombinaciji z modernejšimi objektih lepše obnese naravna klana antična površina. Vašo izbiro naj diktirata obstoječa arhitekturna zasnova objekta in okolje, v katerega je objekt postavljen.

kamen za škarpe1

Primeri uporabe, gradnja in cena

Kje je kamen za škarpe primeren? Predvsem se ta uporablja v zunajšnji okolice hiše ali objekta. Nekateri pa se lahko postavijo in gradijo tudi v notranjih prostorih.

Gradnja celotnega postopka je odvisna od mojstra. V osnovi se streteško zlagajo drug na drugega.

Cena pa je odvisna od vaših zahtev in želja, ter pa tudi od vrste izbranega kamna. Na grobo se cene gibljejo

od dobrega evra naprej.