Uvoz avtomobilov iz Italije

Zakaj ne bi naročili rabljenega vozila iz tujine?

Kupujete nov avtomobil, vsak dan brskate po spletu in upate, da boste končno naleteli na pravega? Ne izgubljajte časa z iskanjem, raje se odločite za uvoz iz Italije, Nemčije, Belgije, Francije … Ne samo, da na tujem trgu najdete veliko več ponudbe, tudi vozila so bolje ohranjena, imajo boljšo opremo, pa tudi cena je ugodna. V kolikor niste sami vešči iskanja vozil v tujini, to delo raje prepustite podjetjem, ki so izkušeni v tem, ki bodo za vas našli najboljšo ponudbo in izpogajali najboljšo ceno, poleg tega pa uredili še vse birokratske zadeve. V nadaljevanju preberite, kako izgledajo koraki za varen uvoz iz Italije.

Dmv izračun

Zakaj izbrati rabljena vozila iz tujine?

Čeprav se na spletu prodaja ogromno vozil, je naš trg rabljenih vozil relativno majhen, sploh v raznolikosti ponudbe. Veliko rabljenih avtomobilov pri nas ima za seboj tudi veliko kilometrov, kar tistim, ki iščejo novejši rabljen avtomobil in sodobno opremo, ne daje veliko izbire. Zato se velikokrat oziramo na vozni park tujih držav, kjer ni nič nenavadnega, da nova vozila po nekaj mesecih ali letih postanejo vroča roba na trgu rabljenih vozil. Za uvoz iz Italije se največkrat odločajo tisti, ki iščejo italijanske znanke – Alfa Romeo, Fiat, Maserati, Lamborghini, pa tudi druge. Poleg tega imajo ti avtomobili sodobno in napredno dodatno opremo, ki je na našem trgu morda ne najdete pogosto.

uvoz iz italije

Kakšni so koraki za varen uvoz iz Italije?

  • Vi poiščete vsaj tri primerne in ohranjene avtomobile iz tujine ali pa pošljete vaš izbor, da ga podjetje preveri. Po nekaj vam pošljejo podroben opis, fotografije in zgodovino izbranih avtomobilov.
  • Ko izberete avto, se v vašem imenu izpogajajo za boljšo ceno, pri čemer gre dobiček vam v prid.
  • Za vas uredijo homologacijo, zastopanje pred FURS in plačilo davka na motorna vozila. Kakšni bodo stroški, si lahko izračunate že vnaprej.
  • Poleg tega uredijo še zavarovanje, podaljšanje tovarniške garancije in registracijo vozila.

Poskrbijo za varen uvoz iz Italije, vi le še plačate, prevzamete avto in se odpeljete.